Δήμαρχος Χαλκιδέων: «Προτεραιότητά μας η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών»

Γιορτάζεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τονίζει ότι «η προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητά για την Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες σε ότι αφορά στα προσωπικά τους δεδομένα».

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που όρισαν Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων  μόλις τέθηκε σε ισχύ ο ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR, στις 25 Μαΐου του 2018. Τους τελευταίους μήνες καταβάλλονται προσπάθειες από όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση της λειτουργίας  των υπηρεσιών με τις προβλέψεις του Κανονισμού , ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία με την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων, την Δικηγόρο Χαλκίδας, κα Μαρία Γερογιάννη, η οποία είναι αριστούχος απόφοιτος μεταπτυχιακού της Νομικής Αθηνών και κάτοχος ακόμη ενός μεταπτυχιακού τίτλου βρετανικού πανεπιστημίου.

Βαρύτητα δίνεται στην συνεχή κατάρτιση των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης,  με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.


cof

Φωτό: Σεμινάριο του Δήμου Χαλκιδέων για τον νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με εισηγήτρια την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Δήμου, τη δικηγόρο Μαρία Γερογιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *