ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Όλοι οι επιμορφούμενοι που παραβρέθηκαν στη χθεσινή 5ωρη διάλεξη στο Γυμνάσιο Αλιβερίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, καθώς και στην ανάδειξη καλών πρακτικών, ενός σχετικά νέου φαινομένου που παρατηρείται έλλειμμα ενημέρωσης τόσο από τους εκπαιδευτικούς παλαιότερων γενεών, όσο κυρίως από τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον ευρύτερα.

Το φαινόμενο αυτό στη σημερινή εποχή λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις με αρνητικές συνέπειες τόσο στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαδικασία μάθησης.

Η τεκμηριωμένη άποψη και η ορολογία που χρησιμοποίησε ο εξαίρετος και καθ’ όλα άξιος εισηγητής κ. Χρήστος Ψάλτης (Υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ, Φιλόλογος – Θεολόγος ΑΠΘ, MASTER Θεολογίας ΑΠΘ), για να περιγράψει τις όψεις του φαινομένου, ήταν διαφορετική και πολύ κατατοπιστική.

Έτσι, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τους όρους «θύτης», «θύμα» και «παρατηρητής», περιγράφοντας αντίστοιχα το πρόσωπο που ασκεί σχολικό εκφοβισμό, το πρόσωπο που τον υφίσταται και το πρόσωπο που είναι παρόν στο περιστατικό.

Ακολούθησε μια αναλυτική περιγραφή των προφίλ των τριών ρόλων (θύτης, θύμα, παρατηρητής), ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί, αφενός να κρίνει αν τα περιστατικά για τα οποία λαμβάνει γνώση εμπίπτουν στον σχολικό εκφοβισμό, αφετέρου να μπορεί να αναγνωρίσει τους συγκεκριμένους ρόλους.

Παρουσιάστηκαν με βιντεοπροβολή ενδεικτικά περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, με καλές πρακτικές που είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετική διάλεξη, η οποία αποτέλεσε ένα χρηστικό οδηγό για όλους τους παρευρισκόμενους, σχετικά με το ζήτημα της σχολικής βίας και εκφοβισμού, τις μορφές της σχολικής βίας και εκφοβισμού, την διάκριση ενός πειράγματος από ένα περιστατικό σχολικής βίας και εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά του «θύτη», και του «θύματος», τις συνέπειες της σχολικής βίας και του εκφοβισμού για τα «θύματα», καθώς και τον ρόλο των «παρατηρητών» σε περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού και πολλά άλλα πάρα πολύ ενδιαφέροντα.

Το επόμενο 5ωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2019, 4 – 9 μ.μ. στην αίθουσα του Γυμνασίου Αλιβερίου, με την θεματική ενότητα, «Γίνε ο Ηγέτης του εαυτού και της ζωής σου μέσω του Coaching», με εισηγητή τον Νάσο Φωτόπουλο. 
….και συνεχίζουμε… έως και την 09 Ιουνίου 2019!!!

Διαβάστε σχετικά πατώντας κι εδώ:https://gntourmas.blogspot.com/2018/10/blog-post_15.html?m=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *