ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ TOY ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΑΥ


Με κοινή δήλωση οι συλλογικοί φορείς του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών (ΣΕΘ και ΠΑΝΕΜΜΙ) αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Υπουργείων Π.ΕΝ. και Α.Α.Τ., τις οποίες και στηρίζουν, για την πρόοδο των διαδικασιών ολοκλήρωσης της χωροταξικής οργάνωσης με την ίδρυση ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στο πλαίσιο του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Η ίδρυση των ΠΟΑΥ με βάση αναπτυξιακά  κριτήρια και περιβαλλοντικές μελέτες θα διευκολύνει και την είσοδο νέων επιχειρηματιών στον κλάδο που σκοπό έχουν να επενδύσουν και να προσφέρουν στην Εθνική Οικονομία και σε θέσεις εργασίας.

Παράλληλα όμως ο κλάδος θα βρεθεί απέναντι σε τακτικές φορέων και ατόμων που προσπαθούν με δόλιες μεθόδους του παρελθόντος να καταστούν εισοδηματίες μέσα από την εμπορία αδειών.

Για το λόγο αυτό, τα φαινόμενα που παρατηρούνται με πιέσεις διαφόρων παραγόντων για την αποδοχή προεγκρίσεων ή και αιτήσεων ίδρυσης νέων μονάδων ως υφιστάμενη κατάσταση των υπό έγκριση ΠΟΑΥ σε ΠΑΥ Α και Β, θα τύχουν σκληρής απάντησης με την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου.

Τα συλλογικά όργανα του κλάδου καλούν τα δυο συναρμόδια Υπουργεία να εντείνουν συντονισμένα τις ενέργειές τους  για ολοκλήρωση και έκδοση των αναγκαίων ΠΔ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας της 04/11/2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *