Εκδήλωση «Χάρισε ζωή, γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών»

Μετά από πρωτοβουλία πολιτών και με αρωγό το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και τη Δη.Κ.Α.Δι.Με θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου εκδήλωση στα Ψαχνά με κεντρικό θέμα ¨Χάρισε ζωή, γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών¨.

Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων διατηρητέων κτηρίων, στην κεντρική πλάτεία Ψαχνών στις 17:30.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Βασιλική Κίτρα-Ρούσσου, διευθύντρια μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα.

Ο εθελοντής δότης μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

Όταν ο ασθενής δεν βρίσκει συμβατό δότη στο οικογενειακό του περιβάλλον (η πιθανότητα συμβατότητας ανάμεσα στα αδέρφια είναι περίπου 30%), η ζωή του εξαρτάται από την εύρεση συμβατού εθελοντή δότη. Καθώς οι πιθανότητες ιστικής ομοιότητας μη συγγενών είναι εξαιρετικά χαμηλή (1:20.000 – 1:1.000.000), χρειαζόμαστε πολλούς για να αυξήσουμε τις πιθανότητες κάθε ασθενής να βρίσκει έγκαιρα το δότη που θα του χαρίσει ζωή. Παγκοσμίως, περισσότεροι από 50.000 ασθενείς κάθε χρόνο, ενήλικες και παιδιά, αναζητούν συμβατό εθελοντή δότη.

Γι’ αυτό κάνε κάτι μοναδικό σήμερα. Εγγράψου ως εθελοντής δότης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *