ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ελισσάβετ Ρουμελιώτου: Αρχικά μου πρόσφεραν χρήματα και κατόπιν με απείλησαν για να παραιτηθώ από τις εκλογές

Σοβαρότατες καταγγελίες κάνει στο evialead.gr η Ελισσάβετ Ρουμελιώτου, η υποψηφιότητα της οποίας ακυρώθηκε από την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Όπως δήλωσε η ίδια στο evialead.gr, η υποψηφιότητά της ενόχλησε πολλούς, οι οποίοι μπήκαν σε δράση, προκειμένου να την αποτρέψουν. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ενόχλησα με την υποψηφιότητά μου. Αρχικά κάποιοι μου πρότειναν χρήματα προκειμένου ν’ αποσυρθώ, τα οποία φυσικά δεν δέχτηκα και στην συνέχεια με απείλησαν ότι, εάν δεν αποσυρθώ θα με βρουν σε κανένα χαντάκι»

EVIALEAD.GR: Αυτό που καταγγέλλετε είναι πάρα πολύ σοβαρό και ίσως κάποιοι σας καλέσουν να το αποδείξετε
Ελ. Ρουμελιώτου: Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι όλα καταγεγραμμένα και είναι σίγουρο ότι, σε κάποια στιγμή θα δώσω τις καταγραφές αυτές στη δημοσιότητα. Αυτό θα γίνει μετά τις Επιμελητηριακές Εκλογές.

Αναφορικά με την ακύρωση της υποψηφιότητας της Ελισσάβετ Ρουμελιώτου, η οποία έγινε για ένα τυπικό λάθος την ευθύνη του οποίου φέρουν οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, το ιστορικό της υπόθεσης, όπως έχει παρουσιαστεί και από το evialead.gr, έχει περιληπτικά ως εξής:

1. Η υποψηφιότητα της κας Ρουμελιώτου απορρίφθηκε αρχικά με το αιτιολογικό ότι, δεν είχε συμπληρώσει τριετία η επιχείρησή της. Αυτό δεν ισχύει, καθώς προκύπτει ότι η έναρξή της στη ΔΟΥ έχει ημερομηνία 27/8/2014

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της ένστασης της κας Ρουμελιώτου, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο Επιμελητήριο, η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από την αρμόδια υπάλληλο, να τυπώσει την κατάσταση της κας Ρουμελιώτου, όπως αυτή φαίνεται στην μερίδα της στο ΓΕΜΗ . Με βάση αυτή την εκτύπωση αποφασίστηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις να είναι υποψήφια .

Ωστόσο, η εικόνα αυτή είναι πλασματική, καθώς έχει γίνει λάθος από το ίδιο το Επιμελητήριο στην καταγραφή των πληρωμών της κας Ρουμελιώτου, με αποτέλεσμα, η ημερομηνία καταβολής των εισφορών να εμφανίζεται ως ημερομηνία έναρξης!!!

Αντίθετα, στο έγγραφο του Επιμελητηρίου «Γενικό Πιστοποιητικό» γίνεται σαφής διάκριση ανάμεσα στην ημερομηνία πληρωμής του ΓΕΜΗ και την ημερομηνία έναρξης, καθώς οι ημερομηνίες είναι σωστές.

2. Η γνωμοδότηση του αρμόδιου Υπουργείου, μετά από αίτημα της κας Ρουμελιώτου, αναφέρει ρητά ότι από λάθος εμφανίζεται η ημερομηνία καταβολής των εισφορών ως ημερομηνία έναρξης. Εάν μάλιστα το ΓΕΜΗ θεωρεί την ημερομηνία πληρωμής ως ημερομηνία εγγραφής, τότε πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα.
Ωστόσο, για να επιστραφούν τα χρήματα, πρέπει ν’ αποδειχτεί ότι, κατά τα έτη 2015 και 2016, η επιχείρηση της κας Ρουμελιώτου δεν λειτουργούσε. Σε διαφορετική περίπτωση είναι παράνομη η επιστροφή των χρημάτων

3. Ο δεύτερος λόγος απόρριψης της υποψηφιότητας είναι, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, ότι η κα Ρουμελιώτου θα έπρεπε να έχει υποψηφίους, ίσους τουλάχιστον με το 1/3 των εδρών του Επιμελητηρίου (Νόμος 4484/2017).

Ο λάθος Νόμος που επικαλείται στα πρακτικά η Εκλογική Επιτροπή
Το σκεπτικό της Επιτροπής στο οποίο είναι υπογραμμισμένος ο λάθος Νόμος που επικαλείται
Ο σωστός Νόμος τον οποίο θα έπρεπε να επικαλείται η Επιτροπή, με τον οποίο η υποψηφιότητα της κας Ρουμελιώτου είναι απολύτως εναρμονισμένη.

Η κα Ρουμελιώτου τονίζει ότι αυτός ο Νόμος δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές των Επιμελητηρίων, καθώς ισχύει ο Νόμος 4497/2017, ο οποίος αφορά ειδικά τα Επιμελητήρια και προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον ενός υποψηφίου σε κάθε τμήμα, κριτήριο που ο συνδυασμός της κας Ρουμελιώτου πληρούσε.

Η ίδια η κα Ρουμελιώτη, δήλωσε σχετικά με όλα τα παραπάνω:
«Με καθυστέρησαν από την αρχή με όλα αυτά τα διαδικαστικά, εμποδίζοντάς με στην ουσία να ετοιμάσω την υποψηφιότητά μου. Είχα 100 ανθρώπους που ήθελαν να είναι υποψήφιοι, ωστόσο δεν προχώρησα γιατί δεν ήθελα να τους πάρω στο λαιμό μου με μια ενδεχόμενη ακύρωση του συνδυασμού. Έβλεπα από την αρχή ότι μου έκαναν πόλεμο και είχα προϊδεαστεί για την συνέχεια.
Εγώ έμεινα στη θέση μου, μαζί με λίγους συνεργάτες, καθώς συνεχίζω να ενδιαφέρομαι για τον επαγγελματία και θεωρώ ότι, η εκλογή όλων των υποψηφίων του συνδυασμού ήταν δεδομένη».

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες που απέμειναν, η κα Ρουμελιώτου σχολίασε ως εξής:
«Αυτοί που έμειναν οφείλουν να παράξουν έργο, για το καλό του θεσμού και για το καλό των επαγγελματιών. Γνωρίζω πολύ καλά ποιος έχει δουλέψει μέχρι τώρα στο Επιμελητήριο και να είστε σίγουροι ότι, πριν τις εκλογές, θα πάρω θέση. Όσον αφορά την ακύρωση της δική μου υποψηφιότητας, να είστε σίγουροι ότι το θέμα δεν θα μείνει έτσι» κατέληξε η κα Ρουμελιώτου.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*