Παρέμβαση για τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Μαντουδίου και Σκύρου

« Άμεση εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στέγασης και υγιεινής του προσωπικού που στελεχώνει τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Μαντουδίου και Σκύρου. »

Κύριε Αρχηγέ, με την παρέμβασή μας στις 8-10-2018 και στις 15-10-2018, σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι στο Π.Κ. Μαντουδίου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια, καθώς και με την παρέμβασή μας στις 16-9-2018 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π.Κ. Σκύρου με Θέμα: « Κτιριακά Προβλήματα και ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκύρου ».

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επικοινωνώντας με τους συναδέλφους, για να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εργασίες στα συγκεκριμένα κλιμάκια, που σκοπό θα έπρεπε να έχουν την προστασία της υγείας και την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στον χώρος εργασίας τους, ενημερώθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων παραμένουν άλυτα και συγκεκριμένα:

  • Στο Π. Κ. Μαντουδίου δεν επισκευάστηκε η σκεπή του κτιρίου. Έγινε μόνο επίστρωση με μονωτικό υλικό, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού συνεχίζεται η εισροή υγρασίας εντός των χώρων του κλιμακίου. Μπορεί να αντικαταστάθηκε ο καυστήρας θέρμανσης δεν αντιμετωπίστηκε όμως το βασικότερο πρόβλημα που είναι οι αναθυμιάσεις οι οποίες δημιουργούνται από το πετρέλαιο που χύθηκε, μετά την εισροή των νερών, από την δεξαμενή που βρίσκονταν στην αποθήκη του κτιρίου και έχει ποτίσει τα τοιχώματά της.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι κατά την εκτέλεση της 24ωρης βάρδιας τους, οι συνάδελφοι συνεχίζουν να νιώθουν δυσφορία όταν αναπνέουν,  πονοκεφάλους και τα μάτια τους να κοκκινίζουν δημιουργώντας κνησμό. Μπορεί μεν αυτό να γίνεται σε μικρότερο βαθμό μετά από το πέρας τεσσάρων μηνών από την εκδήλωση του πλημμυρικού φαινομένου, αλλά όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεται η επιβάρυνση στην υγεία τους. Επίσης δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την καταβολή αποζημιώσεων στους συναδέλφους που ήταν υπηρεσία την ημέρα της πλημύρας και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στον υπαίθριο χώρο του Π.Κ.

  • Στο Π.Κ. Σκύρου δεν έχει γίνει καμία επισκευαστική προσπάθεια για ότι έχουμε περιγράψει με το από 16-09-2018 έγγραφο μας. Το μόνο που έχει « αλλάξει », είναι ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοι έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν μια ηλεκτρική σόμπα για να ζεστάνουν το χώρο.

Κύριε Αρχηγέ, εκτιμούμε ότι οι υπάλληλοι του Π.Κ. Μαντουδίου, και Π.Κ. Σκύρου χρήζουν, μιας πιο αξιοπρεπούς αντιμετώπισης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις των κτιρίων στα δύο πυροσβεστικά Κλιμάκια, Μαντουδίου και Σκύρου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την υγεία των συναδέλφων μας και να διασφαλιστεί η υγιεινή διαβίωση τους εντός του εργασιακού τους χώρου.

Σας ζητάμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ώστε να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες των κτιρίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των υπάλληλων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Κέκης Κώστας

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*