Καθαρές κουβέντες: Δεν μας αρέσει η κα Κόκκορη και …την ξηλώνουμε!

Ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την τροποποίηση του καταστατικού του Ινστιτούτου Παπανικολάου, εξέδωσε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου. Από την ανακοίνωση προκύπτει το εξής συμπέρασμα: Δεν αρέσει στη Δημοτική Αρχή ο τρόπος που λειτουργεί η κα Κόκκορη (συγγενής του Γεωργίου Παπανικολάου) και για το λόγο αυτό αλλάζει το καταστατικό του ιδρύματος, την πετάει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου και …ησυχάζει. Η δημοκρατία ζει στιγμές επικές!!!


Για λόγους δεοντολογίας παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου:
«Πληροφορηθήκαμε ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου κ. Κόκκορη προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα στην Κύμη, για την τροποποίηση του καταστατικού του Ινστιτούτου, ενώ η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Μπάτσα δηλώνει «εξοργισμένη».

Φαίνεται ότι η κ. Μπάτσα «εξοργίζεται» ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις που έχει κάθε φορά.

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η «εξοργισμένη» κ. Μπάτσα όταν φτιάχτηκε το Καταστατικό, ξέχασε να εξοργιστεί και να προτείνει να προβλεφθεί η συμμετοχή κάποιου μέλους από την οικογένεια Παπανικολάου. Αλλά ούτε η κ. Κόκκορη, ούτε κανένας άλλος ενδιαφέρθηκε να ζητήσει να υπάρχει κάποιος από την οικογένεια, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου.

Η πρόβλεψη για τη συμμετοχή μέλους της οικογένειας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου είναι απόφαση, της σημερινής Δημοτικής Αρχής, και συγκεκριμένα ήταν πρόταση του σημερινού Προέδρου του Ινστιτούτου.

Θεωρήθηκε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιο μέλος της οικογένειας στο Διοικητικό Συμβούλιο Ινστιτούτου. Έτσι βρίσκεται σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο η κ. Κόκκορη.

Όμως κ. Κόκκορη έχει παρεξηγήσει το ρόλο της και έχει αρχίσει να λειτουργεί περίεργα. Έστειλε πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο για διάφορα θέματα, τα οποία μπορούσαν να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο και να γίνουν αποδεκτά ή και να απορριφθούν.

Αντί όμως να περιμένει να συζητηθούν πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο έστειλε την ίδια επιστολή στους εξής φορείς: στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αν έπρεπε να σταλεί κάποια πρόταση στην Κυβέρνηση ή οπουδήποτε αλλού αυτό θα έπρεπε να αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Ινστιτούτο δεν έχει προϊστάμενο κανένα φορέα έκτος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν κάνει κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτό που έκανε η κ. Κόκκορη, τότε δεν υπάρχει ενιαία λειτουργία και αυτό λειτουργεί διαλυτικά.
Το Ινστιτούτο Παπανικολάου, πάνω από όλα έχει το όνομα του Μεγάλου ερευνητή και σωτήρα εκατομμυρίων ανθρώπων και πρέπει να αποφεύγονται επιπόλαιες ενέργειες από όλους. Χρειάζεται προσοχή και τα βήματα πρέπει να είναι μετρημένα και σταθερά.

Αν κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις μέσα από το Ινστιτούτο, αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να αυτοδιαφημιστούν και να προβληθούν και όχι το Ινστιτούτο.

Η πρόταση για το καταστατικό περιληπτικά προβλέπει:

Πρόεδρος, είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος προβλέπεται από τη νομοθεσία

Τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Δύο από την πλειοψηφία και δύο από τη μειοψηφία.

Άλλα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτή είναι η πρόταση τροποποίησης για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου. Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να τοποθετήσει τα τέσσερα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, με κριτήριο τη δυνατότητα της συμβολής στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ινστιτούτου χωρίς να αποκλείεται ο ορισμός και μέλους της οικογένειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *