Καταγγελία για την επίθεση στο μαχόμενο δημοσιογράφο Στ. Νικητόπουλο από στέλεχος της ΝΔ

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καταγγέλλει την άθλια και χυδαία επίθεση, που δέχτηκε ο γνωστός κοινωνικός αγωνιστής και μαχόμενος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Στέλιος Νικητόπουλος, από το προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ. Θεόδωρο Γιάνναρο, αρθρογράφο του capital.gr, μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. και πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς».

Πρόσχημα για την επίθεση αυτή μέσω twitter, με απειλές για τη δουλειά αλλά και τη ζωή του Στέλιου Νικητόπουλου αποτέλεσε μια καταγγελία του τελευταίου ενάντια στο αμερικάνικης κοπής πραξικόπημα που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Βενεζουέλα.

Αυτό όμως που στην πραγματικότητα ενόχλησε και ενοχλεί την άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της είναι η ίδια η δράση του Στέλιου Νικητόπουλου ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό, η μαχητική υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική από την ElDorado και τον αγώνα της ΕΡΤ3.  Η στοχοποίηση του συνδέεται άμεσα με την κοινωνική και πολιτική του δράση ως μαχόμενου δημοσιογράφου και κοινωνικού αγωνιστή και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν την επίθεση αυτή και να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο Στέλιο Νικητόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *