evialead.gr

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Αλιβερίου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Κώστας Κέκης, υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεχάσει αυτά που τράβηξε την περίοδο της  καπιταλιστικής κρίσης κι αυτά που τραβάει σήμερα την περίοδο της ασθενικής ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των καπιταλιστών και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει νέα κρίση.   

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στο λαό με δύο μνημόνια και υπέγραψαν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 3ο μνημόνιο, εκατοντάδες  μνημονιακά μέτρα που διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Τα ψήφισαν όλοι μαζί πλην του ΚΚΕ που στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης , των λαϊκών στρωμάτων, πρωταγωνιστεί στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η ζωή των λαϊκών οικογενειών σημαδεύεται από υψηλή ανεργία και υποαπασχόληση.

Άθλιες εργασιακές συνθήκες χωρίς Συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια και στο κεφάλι των εργαζόμενων κρέμεται το τσεκούρι των απολύσεων.

Δραματικές μειώσεις των μισθών, οδυνηρή αύξηση της φορολογίας. Αβάσταχτος ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αβάσταχτη φορολογία εισοδηματος , φόρος αλληλεγγύης, επιτηδεύματος  και άλλα χαράτσια που προστίθενται στον ΕΝΦΙΑ και φτωχαίνουν τους ανθρώπους της δουλειάς, τους εργατουπάλληλους , τους επαγγελματίες και τους αγρότες, που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους μέσα από το μαρτύριο των πλειστηριασμών.

Οι συντάξεις έχουν μειωθεί 31 φορές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις μειώσεις και έχει ρίξει τα ασφαλιστικά δικαιώματα στο σφαγείο του νόμου Κατρούγκαλου   

Μόνο με το φετινό κρατικό προυπολογισμό αυξάνονται οι φόροι των λαϊκών οικογενειών κατά 1 δισεκατομ. Ευρώ. Γονατίζουν το λαό για να πιάνουν τα πλάνα των ματωβαμένων πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060 , συγκεντρώνουν χρήμα για να δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο , για να απολαμβάνουν οι επιχειρηματίες φοροαπαλλαγές, να μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και η φορολογία των κερδών τους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το λαό.

Είναι χυδαίοι, όπως ήταν και οι προκάτοχοι τους.  

Χρήματα έχουν μόνο για τους επιχειρηματίες και για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ για τις οποίες δίνουν 4 δισεκατομ. ευρώ το χρόνο για να επεμβαίνει σε όλο τον κόσμο, να απειλεί και να σκοτώνει τους λαούς .

Τι να πούνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστολή, το χτύπημα των απεργιακών αγώνων  ;

Τα ζούμε καθημερινά. Το 95% των απεργιών χαρακτηρίζονται παράνομες και καταχρηστικές, τα ΜΑΤ χτυπάνε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων , οι αγρότες που αγωνίζονται στα μπλόκα για να επιβιώσουν και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους σύρονται στα αγροτοδικεία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Τώρα απαιτείται αυστηρό κριτήριο. Η επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι μόνιμη και θα δυναμώνει κι εδώ δεν χωράνε αυταπάτες, αναμονή.  

Λέμε  σε όλους και σε όλες μην ψάχνεται τη διαφορά , τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  μιλάει για το τέλος των μνημονίων, του ελέγχου και της εποπτείας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.    

Η αλήθεια είναι ότι διατηρούνται οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι. Προχθές, ήταν πάλι εδώ η τρόικα, συνέτρωγε με τους υπουργούς και συμφώνησαν για τη διατήρηση των μνημονιακών νόμων, για νέα μέτρα κατά των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, στήριξη των τραπεζών, προνόμια στην πλουτοκρατία.           

Το διαφημιστικό σλόγαν της κυβέρνησης  περί δίκαιης ανάπτυξης είναι απάτη. Τα έχετε ξανακούσει και στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι η  ανάπτυξης τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει θεό το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου, είναι πάντα άδικη γιατί βουτάει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους.  

Τους πολλούς, τους εργαζόμενους, αυτούς που παράγουν τον πλούτο τους ληστεύουν και στη συνέχεια τους τάζουν ή τους πετάνε κάποια ψίχουλα.

Τους πετάνε κανένα “κοινωνικό μέρισμα” που δεν φτάνει να μπαλωθούν ούτε λίγες τρύπες.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράσταση που δίνει η κυβέρνηση με τον κατώτατο μισθό. Υλοποιεί το νόμο Βρούτση της ΝΔ που έχει καταργήσει τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις καθορίζοντας τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, και ο νόμος αυτός προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός θα εξαρτάται από  τις οικονομικές συγκυρίες, τα κέρδη των επιχειρηματιών, δίνοντας στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μειώνουν τους μισθούς όποτε το κρίνουν αναγκαίο.

Τι κάνει η κυβέρνηση ; Δίνει ενά ευρώ την ημέρα, κάνει το αυτονόητο με τον υποκατώτατο μισθό και δεν κρατάει τα σάλια της.  Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Γιατί διατήρησε τα μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για 4 χρόνια και τα λίγα ευρώ που πετάει θα εξανεμισθούν με τη σκληρή φορολογία  και τη μείωση του αφορολόγητου ποσού που το έχει ήδη υπογράψει. Κρύβει οτι ένας μεγάλος αριθμός κυρίως νέων εργαζομένων δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και δεν παίρνουν ούτε τον κατώτατο μισθό.   

Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ πρωταγωνιστούν στους αγώνες και έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατέθεσε στη βουλή πρόταση νόμου 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων που απαίτησαν κανένας μισθός να μην είναι κάτω από τα  751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ !  

Γιατί αυτή είναι η πραγματική , αποτελεσματική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.  Αυτή είναι η επιλογή που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αποδυνάμωση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Γιατί έτσι μπορεί να γίνει δυνατός ο λαός και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του, να  μπούνε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθούν μέτρα που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες, να δυναμώσει η πάλη για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι αυτά που τους άρπαξαν το κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της ΝΔ  του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , την περίοδο της κρίσης.

Το ΚΚΕ  είναι συνεπής και σταθερή πολιτική δύναμη, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση,  φωνή των εργαζομένων που ανοίγει δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέσα στην οποία κυριαρχούν μια χούφτα καπιταλιστές που πλουτίζουν από τη ληστεία του μόχθου των εργαζομένων που  ζούνε μια μίζερη ζωή, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Δίνουμε τη μάχη των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογων με δύναμη και αποφασιστικότητα. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί καλά. Διαφήμισαν τον «Καλλικράτη» και διαφημίζουν σήμερα τον «Κλεισθένη», καλλιεργούν ψεύτικές προσδοκίες. Ο Περιφερειάρχης και ο αντι-περιφερειάρχης, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας και στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου είναι φρικτοί, τάζουν, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους.

Προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης έχρησε υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Σπανό, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναγνωστάκης ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας τάξης, του υπουργείου που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές για την καταστολή, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ κ. Μπατζελή ήταν υπουργός Γεωργίας κατά των της αγροτιάς, και όλοι μαζί ευθύνονται για την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο λαός πρέπει να το συνειδητοποιήσει. Δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείτε να τη διεκδικήσει, παραμερίζοντας και απομονώντας τους παλιούς και νεόκοπους καιροσκόπους που εμπλέκονται στην πολιτική, στην περιφέρεια και το δήμο για να έχουν οφέλη, για να γίνουν επιχειρηματίες και να πλουτίσουν στις πλάτες των ανθρώπων της δουλειάς,  θυμούνται τη συγγένεια και τη φιλία παραμονές εκλογών και έχουν την αναίδεια να χτυπούν πόρτες και να ζητούν ψήφο, να εκβιάζουν με όλα τα μέσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *