Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ερέτρια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ερέτριας – Αμαρύνθου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ερέτρια. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και χαιρέτισε η υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας Καραμπέτσου Ασημίνα.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης χαιρέτισε όλους όσους το διάστημα αυτό συναντιούνται με το ΚΚΕ, κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα συστράτευσης και ένταξης στη μάχη. Κάλεσε όσους ακόμη διστάζουν και προβληματίζονται, να πάρουν τις αποφάσεις τους και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα. Στην ομιλία του ανέφερε:

«Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα, δυστυχώς δυσάρεστη, και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δοκιμές και επισφαλείς επιλογές σε δοκιμασμένα κόμματα και σχήματα. Όλες αυτές οι κυβερνητικές επιλογές ένα στόχο υπηρέτησαν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου με ταυτόχρονο τσάκισμα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα υποδηλώνει ότι στη μεταμνημονιακή εποχή ο διαγκωνισμός μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και μονοπωλιακών ομίλων είναι ιδιαίτερα οξύς και έντονος για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην κερδοφορία από την έστω και αναιμική ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, χωρίς φυσικά να διαφωνούν στην συνέχιση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Σ’ αυτά τα πλαίσια έντονη είναι και η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η εκλογική μάχη ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών θα έχει από τα πράγματα γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι οι εξελίξεις και η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης στη χώρα σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών κέντρων που μαίνονται.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η πρόσφατη επικύρωση από τη βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου το πραγματικό διακύβευμα είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Διατηρεί όμως και το σπέρμα του αλυτρωτισμού με τα περί «Μακεδονικού λαού» «Μακεδονικής Γλώσσας» και «Ιθαγένειας» και στρέφεται κατά των δύο λαών και των λαών των Βαλκανίων, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές.

Κι εδώ να τονίσουμε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης και  ανασφάλειας, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών με στόχο την αλλαγή συνόρων. Ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική των ιμπεριαλιστών όλα αυτά τα χρόνια.

Μόνο το ΚΚΕ είχε και έχει καθαρή θέση χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, έθεσε από χρόνια τη θέση του Γεωγραφικού Προσδιορισμού για το όνομα, αντιτάχθηκε στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς κι από τις δύο πλευρές, αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, καυγαδίζουν  μεταξύ τους αλλά μαζί στηρίζουν την ένταξη των Δ. Βαλκανίων και της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*