evialead.gr

Δρόμος Πλατάνας: Έμεινε ρημάδι γιατί ο Θ. Μπουραντάς δεν ενέκρινε το χωματουργό που επέλεξε ο εργολάβος του έργου!!!

Βρισκόμαστε στο 2019 και το πρόβλημα της Πλατάνας, του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο Λιμάνι της Κύμης (το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικής σημασίας), παραμένει άλυτο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί 4 χρόνια πριν και μάλιστα χωρίς το παραμικρό έξοδο από την πλευρά του Δήμου, καθώς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν έτοιμη να εκτελέσει το έργο.

Δεν είχε υπολογίσει όμως ότι την αντίδραση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, ο οποίος σταμάτησε το έργο γιατί, όπως είπε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δεν ενέκρινε τον χωματουργό που επέλεξε ο εργολάβος του έργου, γιατί ήταν άνθρωπος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά!!!. Το ερώτημα βέβαια είναι, τι δουλειά έχει ο Δήμος να παρεμβαίνει σε μια εργολαβία που εκτελεί η Περιφέρεια, όπως επίσης τι δουλειά έχει να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις επιλογές των συνεργατών ενός ελεύθερου επαγγελματία όπως είναι ο εργολάβος που εκτελεί ένα έργο της περιφέρειας;

Ας δούμε όμως την υπόθεση από την αρχή, ξεκινώντας από την ερώτηση που κατέθεσε το 2015 στη Βουλή για το δρόμο της Πλατάνας, ο Βουλευτής και μετέπειτα Υπουργός Νίκος Μαυραγάνης (τα βίντεο είναι από το Star Κεντρικής Ελλάδας)

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός Νίκος Βούτσης, απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Μαυραγάνη, τονίζει ότι η θέση του Δήμου να μην επιτρέψει στην Περιφέρεια να εκτελέσει το έργο με δικά της χρήματα και δικό της εργολάβο, είναι πρωτοφανής στα Ελληνικά χρονικά, καθώς συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, καθώς οι Δήμοι επιδιώκουν την εκτέλεση έργων από τις Περιφέρειες:

Ακολουθεί το βίντεο όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός επιβεβαιώνει (δύο χρόνια αργότερα) ότι ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου σταμάτησε το έργο της αποκατάστασης του δρόμου της Πλατάνας:

Ακολουθεί η συνέντευξη του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, όπου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μπλοκάρει το έργο. Λέει χαρακτηριστικά ότι, επί Δημαρχίας Δημήτρη Θωμά υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν συγκεκριμένα έργα, καθώς επίσης και ένας χωματουργός που ήταν άνθρωπος του Θωμά, ο οποίος έπαιρνε όλα τα χωματουργικά.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Μπουραντάς, έμαθε ότι ο εργολάβος του έργου ήρθε σε επαφή με τον χωματουργό που είναι άνθρωπος του Θωμά και αυτό ο ίδιος δεν το ήθελε γιατί δεν ήθελε να κάνει τα ίδια με τον Θωμά. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτή την υπόθεση είναι πολλά και σημαντικά:

  1. Εάν επί δημαρχίας Δημήτρη Θωμά υπήρχαν εργολάβοι που έπαιρναν όλα τα έργα, θα μπορούσε εύκολα ο Θανάσης Μπουραντάς να σταματήσει αυτή την κατάσταση, για τα έργα όμως τα οποία εκτελεί ο Δήμος.
  2. Η Περιφέρεια είχε την καλή πρόθεση να εκτελέσει το έργο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίλυση του προβλήματος, ώστε να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι για τους οδηγούς και τους πεζούς και να προωθηθεί ο τουρισμός στην περιοχή. Θα εκτελούσε το έργο με δικά της έξοδα και δικό της εργολάβο χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος. Σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος δεν θα έπρεπε να νοιάζεται ούτε για το ποιος εργολάβος θα κατασκευάσει το έργο, ούτε για το ποιος υπεργολάβος θα πάρει μεροκάματο, αφού δεν πλήρωνε ο ίδιος.
  3. Ο Θανάσης Μπουραντάς παραδέχεται δημόσια στην συνέντευξή του, ότι σταμάτησε το έργο στην Πλατάνα εξ αιτίας της επιλογής του εργολάβου να συνεργαστεί με έναν συγκεκριμένο χωματουργό. Δηλαδή παραδέχεται ότι δεν του άρεσε ο χωματουργός γιατί είχε πάρει πολλές δουλειές από τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά.
  4. Από το 2015 έχουν περάσει 4 χρόνια και ο δρόμος της Πλατάνας δεν έχει ακόμη επισκευαστεί. Αιτία είναι το γεγονός ότι, ο χωματουργός που προσέλαβε ο εργολάβος του έργου για να το εκτελέσει, δεν άρεσε στον Θανάση Μπουραντά γιατί ήταν άνθρωπος του Θωμά.
  5. Εξ αιτίας λοιπόν αυτού του γεγονότος, επί 4 χρόνια, η περιοχή δέχεται πλήγμα στον τουρισμό, οι οδηγοί και οι πεζοί κινδυνεύουν και όλα αυτά γιατί ο Δήμαρχος της περιοχής δεν θέλει να παίρνουν μεροκάματο οι άνθρωποι του Δ. Θωμά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *