evialead.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης – Αλιβερίου: Με τερατώδη ψέματα και λάσπη προσπαθούν να πλήξουν τον Δ. Θωμά!

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου την Δευτέρα 18/02/2018, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος λάσπης, συνοδευόμενος από τερατώδη ψέματα με μοναδικό στόχο να πλήξουν την αντιπολίτευση και τον Δημήτρη Θωμά προσωπικά. Και βέβαια, είναι προφανές ότι, το θέμα αφορά τη Δημοτική Αρχή και ΜΟΝΟ, αφού η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος του Συμβουλίου είναι αρμόδιοι για τα θέματα τα οποία εισάγονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι βέβαια η αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Πιλάτης, έλαβε μια επιστολή από την δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η οποία ζητούσε να διαβαστεί η επιστολή της κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος, λαμβάνοντας τη γνώμη και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου (ή τέλος πάντων κάποιου από τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας τα οποία χρησιμοποιούνται και χρυσοπληρώνονται προκειμένου να καταδικάσουν στα δικαστήρια τον Δημήτρη Θωμά), θα μπορούσε να φέρει ή όχι το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Θα μπορούσε επίσης να μην το εισαγάγει, όπως θα μπορούσε να το φέρει και σε κάποια άλλη συνεδρίαση.

Διαπίστωση πρώτη:

Ο πρόεδρος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κόντρα στη θέση του Δημάρχου που ήταν ότι δεν πρέπει να διαβαστεί η επιστολή. Παράλληλα, χαραμίστηκε περίπου μια ώρα από την συνεδρίαση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα διαβαστεί ή όχι η επιστολή. Θα μπορούσε η ψηφοφορία να γίνει από το πρώτο λεπτό και το θέμα να κλείσει, κάτι που δεν έγινε, αφού είναι προφανές ότι υπήρχε διχογνωμία των μελών της συμπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε τη θέση της που ήταν ότι πρέπει να διαβαστεί η επιστολή, κάτι που ήταν δικαίωμά της. Αυτό έλειπε να παίρνει τη γνώμη του κου Μπουραντά προκειμένου συμπορεύονται. Από εκεί και πέρα όμως, η αντιπολίτευση, ως γνωστόν, δεν έχει αποφασιστικό ρόλο, ούτε πλειοψηφία για να επιβάλει την άποψή της. Αυτό το έχει η συμπολίτευση, η οποία αδυνατούσε να εκφέρει συγκροτημένη άποψη, αφήνοντας τα πράγματα να εξελίσσονται.

Δεύτερο ζήτημα:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου μεταδιδόταν ζωντανά από την σελίδα του Δήμου στο Youtube. Άρα, ευθύς εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι βιντεοσκοπείται και μεταδίδεται δημόσια. Εάν κάποιοι δεν ήθελαν να βιντεοσκοπούνται, θα μπορούσαν να το είχαν δηλώσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου και να ζητήσουν να σταματήσει η ζωντανή μετάδοση. Παράλληλα, εάν δεν ήθελαν να κινηματογραφεί η κα Ντίνη, επίσης θα μπορούσαν να το είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, όπως επίσης, εάν η συμπεριφορά της κας Ντίνη ήταν ανάρμοστη, θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει να αποβληθεί από την συνεδρίαση. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε το συμβούλιο κλήθηκαν να απαντήσουν σε τέτοιου είδους αίτημα.

Κάτι τέτοιο είχε πράξει ο Δημήτρης Θωμάς σε προηγούμενο συμβούλιο, όταν ζήτησε να σταματήσει η κα Ντίνη να τον φωτογραφίζει, γιατί την ώρα της ομιλίας του άναβε συνεχώς το φλας της μηχανής μπροστά του και τον αποσπούσε. Βέβαια, πρέπει να δούμε τι έκανε γι αυτό, τότε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Έκανε κάτι και αν όχι, γιατί;

Ακόμη όμως και εάν η κα Ντίνη διέπραττε παρανομία, κινηματογραφώντας την συνεδρίαση ή πρόσωπα τα οποία πήραν το λόγο, θα μπορούσαν, τα πρόσωπα αυτά να καταφύγουν ακόμη και στις αρχές προκειμένου να σταματήσει αυτό που θεωρούσαν παρανομία σε βάρος τους. Φυσικά, δεν είχαν το δικαίωμα να αυτοδικήσουν. Εάν υπήρξε αυτοδικία ή όχι, είναι ένα θέμα που θα κρίνουν οι αρχές, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, το θέμα έχει φτάσει στην δικαιοσύνη με την υποβολή μηνύσεων.

Διαπίστωση 2η

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μπάχαλο, όχι γιατί η αντιπολίτευση είχε διαφορετική θέση από αυτήν της συμπολίτευσης αλλά γιατί η συμπολίτευση δεν είχε άποψη, υπήρχαν διαφορετικές γνώμες και ο πρόεδρος κάλεσε ακόμη και τον κο Ποθητάκη, ως νομικό, στην έδρα, προκειμένου να λάβει τη γνώμη του. Την ίδια στιγμή ο κος Γκοσιμίδας, είχε ανέβει στο προεδρείο και έκανε υποδείξεις στον πρόεδρο, ο οποίος αντέδρασε έντονα σε αυτή την προσπάθεια, παίρνοντας πίσω το έγγραφο της επιστολής.

Η αποχώρηση

Η αντιπολίτευση, όταν διαπιστώθηκε ότι η επιστολή δεν θα διαβαστεί τελικά, μετά από μία ώρα συνεδρίασης, αποφάσισε να αποχωρήσει όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά της. Προφανώς, όταν αποφασίζει η αντιπολίτευση δεν ρωτάει ούτε τον κο Μπουραντά, ούτε τον κο Πιλάτη ούτε κανέναν άλλον από το Συμβούλιο. Μέσα στα δικαιώματά της είναι η παρουσία και η αποχώρηση ή η απουσία.

Η εμπλοκή Θωμά

Μετά την συνεδρίαση άρχισαν να κυκλοφορούν τερατώδη ψεύδη καθώς κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ο Δ. Θωμάς, με το αυτοκίνητό του μετέφερε την Έφη Ντίνη στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μήνυση. Το ψεύδος αυτό, προφανώς, εφευρέθηκε από την συμπολίτευση προκειμένου να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους, όπως γίνεται συνήθως.

Επίσης, κατηγορήθηκε ο Δημήτρης Θωμάς ότι έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της αντιπολίτευσης. Γιατί άραγε; Ποιον ενοχλεί αυτό; Ποιος απαγορεύει στα μέλη της αντιπολίτευσης να συζητούν με τον Δημήτρη Θωμά και να ακούνε τη γνώμη του; Μήπως το σύστημα Μπουραντά;

Η τελική διαπίστωση

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η συμπολίτευση του Δήμου είχε ένα θέμα να διαχειριστεί το οποίο δεν κατάφερε να το διαχειριστεί ούτε όπως ήθελε, ούτε όπως έπρεπε. Σκοπός της συμπολίτευσης είναι να δημιουργεί εντάσεις μονίμως και να μετατρέπει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο. Από την ημέρα της παραίτησης του Δημήτρη Θωμά αυτή η προσπάθεια γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς δεν υπάρχει η φυσική του παρουσία στην αίθουσα.

Ο Δημήτρης Θωμάς, με την αποδοχή που δείχνει να έχει από τους πολίτες και με την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις των Νέων Οριζόντων, αποτελεί το τεράστιο πρόβλημα της Συμπολιτείας. Ο συνδυασμός της αδυναμίας χειρισμού της υπόθεσης και του εκνευρισμού των μελών της συμπολίτευσης αλλά και των συνεργατών του Θανάση Μπουραντά, οδήγησε τη συνεδρίαση σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Η μετέπειτα προσπάθεια να επιρριφθούν ευθύνες στον Δημήτρη Θωμά, είναι απολύτως κατανοητή για την λογική της συμπολιτείας, αφού ο πονεμένος, είτε στον ύπνο του είτε στον ξύπνιο του, τον εφιάλτη του βλέπει. Βέβαια δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η λογική της λάσπης, του ψέματος και της συνειδητής συκοφαντίας, στοιχεία τα οποία φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν έως την ημέρα των εκλογών.

Κοσμάς Σορόπουλος

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκνευρισμένος, παίρνει πίσω το έγγραφο της επιστολής, από τον κο Γιάννη Γκοσιμίδα, συνεργάτη του κου Μπουραντά, ο οποίος δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται στην έδρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *