Γ. Δελής: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει την Ειδική Αγωγή – Μετέωρα χιλιάδες παιδιά

Άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδική Αγωγή όπου χιλιάδες παιδιά είναι μετέωρα, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματοςστη Βουλή.

Σημείωσε ότι είναι χιλιάδες τα παιδιά που ήταν στις λίστες αναμονής για ραντεβού με τη διεπιστημονική ομάδα των πρώην ΚΕΔΔΥ που έχουν καταργηθεί με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πως πλέον έχουν «παγώσει» τα ραντεβού με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να αναμένουν μήνες για να πάρουν μια γνωμάτευση που θα εντοπίζει, κατόπιν διεπιστημονικής προσέγγισης, το είδος της δυσκολίας και θα συστήνει την αναγκαία ειδική παιδαγωγική παρέμβαση και το κατάλληλο σχολικό πλαίσιο.

Αντί ουσιαστικής απάντησης για άλλη μια φορά προκλητικός έναντι του ΚΚΕ εμφανίσθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαρβόγλου. Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει εμμονή με τη λέξη «άμεσα» και πως είναι της λογικής «όσο κάτι είναι χειρότερο για την κοινωνία τόσο καλύτερα για το κόμμα».

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «πολύ θετικά στοιχεία στη νέα κατάσταση» με την Ειδική Αγωγή και τα όποια προβλήματα τα απέδωσε σε κάποιες δυσλειτουργίες.

Τα λαϊκά προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν για αυτό ζητάμε άμεση αντιμετώπιση, απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερα χρόνια και δεν μπορεί να επικαλείται την προηγούμενη κατάσταση στην Ειδική Αγωγή.

Ανέφερε ότι οι αναμονές χιλιάδων παιδιών για γνωμάτευση τα οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα όπου οι γονείς χρυσοπληρώνουν. Έκανε λόγο για απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης από έναν κατάλληλο διεπιστημονικό φορέα στους εκπαιδευτικούς του γενικού σχολείου που είναι πιθανό να μην υπάρχει καν ειδικός παιδαγωγός στην ομάδα εκπαιδευτικής στήριξης του σχολείου. Τόνισε ότι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών γίνονται πειραματόζωα και αυτό δεν συνιστά αναβάθμιση, αλλά υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *