Αποκατάσταση του κατολισθητικού φαινομένου στις περιοχές Μπάσαλες-Παπά το Χούμα και Ατσπάς


Με τις διαδικασίες του κατεπειγόντως, λόγω έκτακτης ανάγκης, ξεκίνησε η μελέτη εφαρμογής για την προσωρινή αποκατάσταση του κατολισθητικού φαινομένου στις περιοχές Μπάσαλες-Παπά το Χούμα και στον Ατσπά.

Η Δημοτική Αρχή έχει προβεί από την πρώτη στιγμή στις απαραίτητες ενέργειες με γνώμονα την ασφάλεια των Σκυριανών και των επισκεπτών του νησιού, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να είναι ευκολότερες οι μετακινήσεις ιδίως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου αναμένεται στη Σκύρο ρεκόρ επισκεπτών.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντιστήριξης του δρόμου στον Ατσπά, με ιδίους πόρους του Δήμου.

Επίσης, κλιμάκιο μελετητών και των υπηρεσιών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Σκύρου βρέθηκαν στην περιοχή Μπάσαλε-Παπά το Χούμα και αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση μελέτης με δαπάνες του Δήμου και η έναρξη εργασιών αντιστήριξης, επιπλέον με χρηματοδότηση του Δήμου, από έκτακτη επιχορήγηση που θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις για να ερευνηθεί η εξέλιξη του κατολισθητικού φαινομένου και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι εργασίες προσωρινής αντιστήριξης, ούτως ώστε να δοθεί προσωρινά και με ασφάλεια σε κυκλοφορία το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Η οριστική αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού ζητήματος θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες με την εκπόνηση της τελικής μελέτης και την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή η συνεργασία του Δήμου Σκύρου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν άμεση, με σκοπό την ταχεία επίλυση του προβλήματος προς όφελος των συμπολιτών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *