ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΘΩΩΣΗ: Αθώοι Θωμάς – Κιούσης για την έκταση στους Παραμερίτες

Ο Νίκος Κιούσης και ο Δημήτρης Θωμάς, αμέσως μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφασης

Αθώοι κρίθηκαν πριν από λίγο, ο πρώην Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και ο πρώην Αντιδήμαρχος Νίκος Κιούσης, για την έκταση στους Παραμερίτες, την οποία αγόρασαν και προσέφεραν ως δωρεά στο Δήμο προκειμένου να γίνει το εργοστάσιο κομποστοποίησης.
Σε βάρος τους είχε υποβληθεί μήνυση από το Δασαρχείο, με το αιτιολογικό ότι η έκταση είναι δασική. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχτηκε ότι, τόσο η ιδιοκτήτρια της έκτασης όσο και οι αγοραστές, δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για δασική έκταση καθώς:
Η ιδιοκτήτρια έχει στην κατοχή της συμβόλαιο από το 1880, ενώ η έκταση καλλιεργείται συστηματικά από το 1960, είναι περιφραγμένη και δεν είχε ποτέ τεθεί υπό αμφισβήτηση, ούτε από τους γείτονες ούτε από το Δασαρχείο.
Επίσης, ο μοναδικός έλεγχος του Δασαρχείου έγινε όταν αγοράστηκε η έκταση από τους κκ. Θωμά και Κιούση, ενώ πριν δεν είχε γίνει ποτέ κανένας έλεγχος.
Παράλληλα, το δικαστήριο δέχτηκε ότι, εάν οι κκ Κιούσης και Θωμάς γνώριζαν ότι η έκταση είναι χαρακτηρισμένη δασική, δεν θα είχαν λόγο να την αγοράσουν και να την δωρίσουν στο Δήμο, αφού η σχετική μελέτη για το έργο θα περνούσε, προς έγκριση, από το Δασαρχείο, οπότε θα κοβόταν.
Αντιθέτως, καθώς δεν το γνώριζαν, προχώρησαν στην αγορά της και στην δωρεά στο Δήμο, διαπιστώνοντας στην συνέχεια, όταν το Δασαρχείο αποφάσισε να κάνει έλεγχο, ότι είναι δασική.
Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κκ Θωμά και Κιούση , όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την άλλη έκταση στην ίδια περιοχή, για την οποία επίσης είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αθωώθηκαν πανηγυρικά.

Με την πρώην Αντιδήμαρχο Αρετή Μπάτσα, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπισης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *