Αιδηψός: Κόπηκαν τα σκοινιά και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας από την Λιμενική Αρχή Αιδηψού, για την ακυβερνησία του Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΖΕΝΗ” Ν.Π. 7493, στη θαλάσσια περιοχή της Αρκίτσας.Το εν λόγω σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αγίου Νικολάου στην Αιδηψό Ευβοίας- τελώντας σε ακινησία- και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν τα σχοινιά αγκυροβολίας του, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου με κατεύθυνση την θαλάσσια περιοχή της Αρκίτσας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο επιβιβάστηκε στο Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ἉΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.ΑΤ49Α’ μαζί με τον κυβερνήτη του καθώς και τον κυβερνήτη του ακυβέρνητου σκάφους.  Το ακυβέρνητο Τ/Ρ-Α/Ψ σκάφος εντοπίστηκε, τριακόσια (300) περίπου μέτρα από τον λιμένα της Αρκίτσας, όπου επιβιβάστηκε σε αυτό ο κυβερνήτης του και με ιδία μέσα το κατεύθυνε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας , συνοδεία του Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ἉΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.ΑΤ49Α’ .

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης  που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Ρ-Α/Ψ “ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΖΕΝΗ” Ν.Π. 7493.  

Επίσης, τρία (03) συνολικά ερασιτεχνικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο αλιευτικό καταφύγιο Αρκίτσας, λόγω των δυσμενών  καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, τα δύο από τα τρία σκάφη ανελκύθηκαν άμεσα από γερανοφόρο όχημα και απομακρύνθηκαν ενώ στο τρίτο σκάφος πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων και επιστροφή στη θέση του ελλιμενισμού του.Από τις βυθίσεις των σκαφών δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διενεργείται  προανάκριση από το  Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *