evialead.gr

Για τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφικές πλημμύρες


Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Με επίκαιρη ερώτησή μας , στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 28/2/19, ζητήσαμε, για άλλη μια φορά, να μας δοθούν απαντήσεις για τα μέτρα που παίρνει η περιφερειακή αρχή για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στους Δήμους Λίμνης- Μαντουδίου- Αγ. Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού, για το αν υπάρχει σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων, έργων υποδομής που χρειάζεται να ξεκινήσουν άμεσα, αφού τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν τεράστια και συνεχίζουν, πεντέμισι μήνες μετά,  να ταλαιπωρούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Μας απαντήσατε ότι «η περιοχή λειτούργησε σε τρεις μέρες!!!» ενώ ο κ. Κελαϊδίτης μας είπε «να μην παραπληροφορούμε την κοινή γνώμη!!!». Φαίνεται, δεν ακούσατε τα προβλήματα των κατοίκων, των αγροτών, στη συνάντηση που έγινε, δεν διαβάσατε την ανακοίνωσή τους που κατέγραφε και την αγωνία τους και την οργή τους για την κατάσταση που βιώνουν.

Επανερχόμαστε, μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, για το γεφύρι της Αβγαριάς.

Πιο συγκεκριμένα: Στην κτηματική περιφέρεια Βιστρίτσας Ιστιαίας,  κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έχουν πρόσβαση στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας- Αβγαριάς με γεφύρι στο ρέμα Αβγαριάς.

Το γεφύρι, με την πλημμύρα στις 29/9/18 υπέστη σοβαρές ζημιές, έσπασαν τα τσιμεντένια κιούνια και παρασύρθηκαν από το ρέμα. Έμεινε στο γεφύρι μόνο η πλάκα, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η πρόσβαση με αυτοκίνητο. Μετά από διαμαρτυρία των κατοίκων, όπως μας ενημέρωσαν, κλιμάκιο της περιφέρειας έκανε αυτοψία και κατέγραψε την καταστροφή.

Μόνο που μέχρι σήμερα, πεντέμισι  μήνες μετά την πλημμύρα, δεν έγινε τίποτα για την επισκευή του.

Με τη νεροποντή, στις 6/2/19, το γεφύρι κόπηκε και έπεσε, φράζοντας την κοίτη του ρέματος. Οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι, δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, δεν μπορούν να μεταφέρουν ζωοτροφές και αναγκάζονται να μετακινούνται πεζοί χιλιόμετρα, μέχρι την πόλη, ενώ σε κάθε κακοκαιρία κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν και πάλι οι ιδιοκτησίες τους.

Ζητάμε να μας ενημερώσετε  εγγράφως, τι άμεσα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που υπάρχει στο γεφύρι της Αβγαριάς και να αποκαταστήσετε τη ζημιά ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να λύσουν το πρόβλημα της μετακίνησής τους.

Αλλά και γενικότερα, τι μέτρα έχει πάρει για:

  • Αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών αλλά και των αναγκών για την προστασία της ζωής του λαού, της λαϊκής κατοικίας και δραστηριότητας, της αγροτικής παραγωγής. Μέτρα για την άμεση κάλυψή τους.
  • Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις των πληγέντων.
  • Προσδιορισμό των αναγκαίων αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών, αντικατολισθητικών  έργων, έργων υποδομής για την πολιτική προστασία, ιεράρχηση και χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν άμεσα.

12/3/19

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Περιοδίες του επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Ο  υποψήφιος  περιφερειάρχης  Κώστας  Μπασδέκης  θα  επισκεφτεί

  • Την Παρασκευή  15 Μάρτη την Λιβαδειά και θα περιοδεύσει  στην  Περιφέρεια της Βοιωτίας και στην Πυροσβεστική  Υπηρεσία. Την ίδια μέρα θα επισκεφτεί  και το  ΔΙΕΚ  Λιβαδειάς.
  • Το Σάββατο 16 Μάρτη θα περιοδεύσει σε χωριά της Δίρφυς στην Εύβοια.

Η θέση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ» για την προσχολική αγωγή

Απαιτεί μέτρα για την ουσιαστική επέκταση της Προσχολικής Αγωγής

«Όχι στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Μέτρα για την ουσιαστική επέκταση της Προσχολικής Αγωγής». 

Αυτά απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλους τους δήμους της χώρας, με αφορμή τις εξελίξεις και για την ερχόμενη χρονιά σχετικά με την αλά καρτ εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Αναλυτικά σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που εμπλουτίζεται σε κάθε δήμο με τα στοιχεία που ισχύουν για την Προσχολική Αγωγή, σημειώνεται:

«Στις 26/2/2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους δήμους όπου από τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα ισχύει η υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία.

Από τις πρώτες γραμμές της απόφασης καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να δώσει ούτε ένα ευρώ, αφού για την υλοποίηση του μέτρου – καθώς η ίδια λέει – «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού»! Πρόκειται για πρόκληση και κοροϊδία, η οποία μάλιστα γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι:

§  Ήδη νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, σε αίθουσες Δημοτικών Σχολείων κ.ά., ενώ απαιτούνται πολλές νέες αίθουσες για να υλοποιηθεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

§  Ως γνωστόν, για τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα κονδύλια για σχολικές υποδομές είναι σχεδόν μη επιλέξιμα. H κυβέρνηση, δε, έκοψε και το κονδύλι των 140 εκατομμυρίων ευρώ για προσχολικές υποδομές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019!

§  Μέχρι σήμερα δεν ανακοινώθηκε κανένας μόνιμος διορισμός νηπιαγωγών.

§  H κυβέρνηση έστειλε οδηγία για κοντέινερ μέσα στα υπάρχοντα σχολεία που θα στεγάσουν τα νήπια, μειώνοντας τον αναγκαίο χώρο για όλα τα παιδιά. Μιλάμε για κανονικό στρίμωγμα των παιδιών!

Η κυβέρνηση είναι ευρηματική στη διαχείριση της μιζέριας, με τις δημοτικές αρχές να ακολουθούν πιστά.

§  Κινεί διαδικασίες για να παρακαμφθεί η κείμενη νομοθεσία και αναθέτει τη μελέτη σε ιδιώτες ώστε να τοποθετηθούν 200 προκάτ νηπιαγωγεία, με προοπτική να γίνουν 400, μέσα στα υπάρχοντα σχολεία! Μάλιστα, ζήτησε από τους δήμους που υλοποιούσαν τη δίχρονη να υποδείξουν ως χώρους ακόμα και αυλές γυμνασίων και λυκείων! Αυτή είναι η «σύγχρονη» παιδαγωγική αντίληψη της κυβέρνησης!

Αρνητική είναι η πείρα και από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής.

Καμιά έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες, 25άρια τμήματα, υπεράριθμα παιδιά που μετακινήθηκαν σε μακρινά νηπιαγωγεία. Καμία πρόβλεψη για την κτιριακή επιβάρυνση και την απόλυτη μείωση των αύλειων χώρων για τα παιδιά.

Με μέτρα της κυβέρνησης υποβαθμίστηκε παραπέρα η λειτουργία των νηπιαγωγείων, όπως για παράδειγμα η προαιρετικότητα του ολοήμερου προγράμματος. Αυξήθηκε ο αριθμός για τη δημιουργία τμήματος, από 7 στα 14 παιδιά. Ούτε σκέψη για σίτιση, υποδομές ξεκούρασης, βοηθητικό προσωπικό.

Οι ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας δεν χωράνε στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Απλόχερη με 4 δισ. στο ΝΑΤΟ και μίζερη απέναντι στις ανάγκες των παιδιών μας.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε δήμο και σε όλη τη χώρα παλεύουμε για την ουσιαστική υλοποίηση της σύγχρονης και ποιοτικής δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με ευθύνη του κράτους, για την ανάγκη να αναπτυχθεί το δίκτυο των δημόσιων παιδικών σταθμών. Ένα διαχρονικό αίτημα, επιστημονικά θεμελιωμένο, που συνδέεται με την ανάγκη όλα τα παιδιά από τους πρώτους μήνες της ζωής τους να έχουν θέση σε αναβαθμισμένες προσχολικές δομές.

Καλούμε τους φορείς της πόλης, τα εργατικά σωματεία, τα νεαρά λαϊκά νοικοκυριά να διεκδικήσουμε από κυβέρνηση – Περιφέρεια τη γενναία χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκαίων υποδομών, για την πλήρη υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών. Για να εξασφαλιστούν οι όροι της ουσιαστικής και ποιοτικής αναβάθμισής τους.

Διεκδικούμε:

§  Γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, με αιχμή τα δημόσια οικόπεδα της πόλης μας.

§  Μαζικούς διορισμούς νηπιαγωγών, 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα με 25 παιδιά.

§  Δημόσιοι, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Χωρίς τροφεία και επιβάρυνση των γονιών. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού κάθε ειδικότητας.

§  Τμήματα ένταξης σε όλα τα νηπιαγωγεία και ειδικά νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτήν τη δομή.

§  Ουσιαστική λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων. Με πλήρη σίτιση, μαγειρεία και τραπεζαρία, χώρους ξεκούρασης, βοηθητικό προσωπικό.

§  Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων στις προσχολικές δομές. Είναι βασική προϋπόθεση για μια αναβαθμισμένη και επιστημονικά θεμελιωμένη Προσχολική Αγωγή.

§  Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο, σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους, καθώς δεν μπορεί το περιεχόμενο της παρέμβασης να είναι διαφοροποιημένο και αποσπασματικό, αλλά ενιαίο, με συνέχεια μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων.

Με «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο – Περιφέρεια, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *