ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ: Επιστολή προς το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου

Μονόδρι 13/03/2019

Προς:

Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου  Αθανάσιο Μπουραντά

Αντιδήμαρχο Δημήτριο Μούντριχα

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Πιλάτη

Δημοτικούς Συμβούλους

Θέμα: Κατασκευή μονάδα αποθήκευσης προϊόντων εκσκαφών επί αγροτικής -δημοτικής οδού εκτός σχεδίου οικισμού Μονοδρίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου, αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο και είναι εγγεγραμμένος με ΑΜ 2812011 στο ειδικό αρχείο του πρωτοδικείου Χαλκίδος.

Οι σκοποί του συλλόγου εκτός των άλλων είναι:

-Η ανάδειξη  και προβολή του φυσικού πλούτου, καθώς και των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών στοιχείων του Μονοδρίου και της γύρω περιοχής.

-Η κοινωνική προσφορά.

-Η προστασία του περιβάλλοντος.

Ενημερωθήκαμε από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα συζητηθεί και θα παρθεί απόφαση περί έγκρισης εισόδου-εξόδου σε υπό κατασκευή μονάδα αποθήκευσης προϊόντων εκσκαφών επί αγροτικής δημοτικής οδού εκτός σχεδίου οικισμού Μονοδρίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ιδιοκτησίας «Κόκκος Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε. Χωματουργικές Εργασίες- Αδρανή Υλικά». (αριθ. 4/2019 απόφ. Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Σας ενημερώνουμε ότι τους τελευταίους μήνες στο σημείο και από τον ιδιοκτήτη της μονάδας έχουν γίνει παρεμβάσεις επί του ρέματος, αλλά και επί αγροτικής οδού που υπήρχε εκεί, όπως δείχνουν και οι συνημμένες φωτογραφίες.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η θέση της συγκεκριμένης μονάδας βρίσκεται περίπου 600 μέτρα από την κοίτη του ποταμού Μανικιάτη ο οποίος βρίσκεται υπό ένταξη σε καθεστώς προστασίας NATURA¨: GR2420017 ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΑΝΙΚΙΑΤΗΣ.

Παλιότερα το συγκεκριμένο σημείο είχε προταθεί και για την κατασκευή ΣΜΑ. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος μας είχε ζητήσει τη βοήθεια της WWF (επισυνάπτεται).

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ποταμός Μανικιάτης είναι υψηλής περιβαλλοντολογικής αξίας, όχι μόνο γιατί ρέει ανάμεσα σε πλατανόδασος και σε αγρούς υψηλής γεωργικής αξίας, αλλά και γιατί αποτελεί το καταφύγιο ενός μοναδικού παγκοσμίως είδους ψαριού, το Barbus Euboicus-Evvoia Barbel (Ευβοϊκή Μπριάνα). Σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων ζώων, το ψάρι αυτό ανήκει σε κατηγορία κρισίμως κινδυνεύων, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Κατόπιν τούτου και στα πλαίσια υλοποίησης των σκοπών του Συλλόγου θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

– Υπάρχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική ή τεχνική μελέτη για την δραστηριότητα της μονάδας αυτής;

– Έχει γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή της Περιφέρειας;

Παρακαλούμε η επιστολή αυτή, καθώς και τα συνημμένα έγγραφα και φωτογραφίες να έρθουν προς γνώση των Δημοτικών Συμβούλων και αν είναι δυνατόν η παρούσα να διαβαστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ζητάμε την αποστολή γραπτών απαντήσεων στο έγγραφο μας κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα προς τις υπηρεσίες του δήμου, προς συμμόρφωση τους με την εθνική νομοθεσία σχετικά με τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών (περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α) σε αιτήματα τα οποία τίθενται από τους πολίτες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε σε άμεση ανταπόκριση.

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου

Μονοδρι Ευβοίας Τ.Κ 34009

Υπ όψιν Ελένης Ζωντού

Email: ems.monodri@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976986291      

Με τιμή

Εκ του Δ.Σ

            Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

          Ζωντού Ελένη                                               Μαντζάκου Δέσποινα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *