Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


Από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας επέλεξε να δώσει το μήνυμα του  για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης.  

Ο κ. Ακριώτης δήλωσε: « Η σημερινή ημέρα είναι αφορμή να δηλώσουμε όλοι απερίφραστα ότι στη χώρα μας δεν χωράνε οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Σήμερα εδώ, την ίδια ημέρα 21 Μαρτίου πολλοί από τους φιλοξενούμενους μας πρόσφυγες γιορτάζουν τη δική τους ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ενώ για τους Κούρδους είναι επίσης η Ημέρα της Μητέρας, για τον λόγο αυτό στήθηκε μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή που ένωσε τους διαφορετικούς λαούς που συγκατοικούν στη Δομή και φυσικά τους Έλληνες εθελοντές και εργαζόμενους».

Ο κ. Ακριώτης με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια στην Κόνιτσα όπου φασίστες επιτέθηκαν σε παιδιά την ώρα που έπαιζαν δήλωσε ότι: «τέτοια φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κουλτούρα που έχει υψηλό το αίσθημα το αλληλεγγύης και είναι υποχρέωση του καθενός μας η επαγρύπνηση απέναντι σε  τέτοιου είδους τακτικές για να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή και την Δημοκρατία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *