Ερώτημα προς τους υποψηφίους Δημάρχους Χαλκιδέων: Ποια η θέση σας για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στην Αυλίδα;

Καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται στο φόρτε της, το evialead.gr προτίθεται ν’ απευθύνει κάποια ερωτήματα, σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους Δημάρχους Χαλκιδέων, αναφορικά με σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας, ενός παγκόσμιου μνημείου, το οποίο βρίσκεται περικυκλωμένο από ρυπογόνες βιομηχανίες και παραμένει αναξιοποίητο.

Στο παρελθόν έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις αναφορικά με την αξιοποίηση του χώρου. Ανατρέχοντας μάλιστα σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη (στον Top Fm), πριν αρκετά χρόνια, του Αναστάσιου Λιάσκου, υπουργού τουρισμού επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζουμε πως και η άποψη του Υπουργού τότε ήταν ότι, ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, το οποίο θα αναδείκνυε την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτόχρονα θα έφερνε στο Δήμο πολλά περισσότερα έσοδα απ όσα έφερναν (γιατί τώρα δεν φέρνουν ή φέρνουν ελάχιστα) οι ρυπογόνες βιομηχανίες.

Με αφορμή την προοπτική μεταφοράς του λιμανιού της Χαλκίδας στο χώρο του τσιμεντάδικου (που παραμένει κλειστό), τις προτάσεις που έχουν ακουστεί για ναυτικό διαδραστικό πάρκο στην περιοχή αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης της περιοχής, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις των υποψηφίων Δημάρχων (και εάν υπάρξουν θα τις δημοσιεύσουμε) σχετικά με το θέμα.

  1. Μπορεί να συνυπάρξει η βιομηχανία με την τουριστική ανάπτυξηστην περιοχή;
  2. Μπορούν να μεταφερθούν οι βιομηχανίες σε άλλο χώρο και να βρεθούν κονδύλια για την δημιουργία θεματικού πάρκου;
  3. Ποια είναι η μέριμνα των συνδυασμών, στα προγράμματά τους αναφορικά με την περιοχή; Αναμένουμε απαντήσεις και απόψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *