Σίμος Κεδίκογλου: Μαζί σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Εύβοια


Τις ευχαριστίες του σε κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του στο κάλεσμά του να σχεδιάσουν μαζί την επόμενη μέρα της Εύβοιας  εκφράζει ο Σίμος Κεδίκογλου μετά και την ολοκλήρωση της πρώτης ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που εγκαινίασε και αφορούσε στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αγκάλιασαν οι πολίτες, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και για άλλες  αναπτυξιακές θεματικές ενότητες. Στόχος του βουλευτή είναι μέσα από τη δυνατότητα που του παρέχει η τεχνολογία μέσω της εφαρμογής chatbot (#mila_ston_Simo, #tell_Simos ) να επεξεργαστούν κάθε πρόταση και να συνεργαστούν για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά στο να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς αποδεικνύεται, πως οι πολίτες επιθυμούν μέσα από την επικοινωνία τους με τον βουλευτή, να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης  για την Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην έρευνα ήταν αυτή των 26-45 ετών, ενώ οι δημότες των δήμων Χαλκιδέων, Κύμης-Αλιβερίου, και Ιστιαίας-Αιδηψού κυριάρχησαν στις συμμετοχές με ποσοστό 65% επί του συνόλου. Στο απόλυτο ποσοστό του 100% οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν, ότι ένα από τα κύρια εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού είναι η έλλειψη βασικών έργων υποδομής. Το 79% πιστεύει πως η παράκαμψη Χαλκίδας θα πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ενώ το 69% θεωρεί εξίσου σημαντική και την κατασκευή υδατοδρομίων.

Επίσης, οι προοπτικές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Εύβοια συγκεντρώνουν παρόμοια ποσοστά για όλες τις πιθανές επιλογές, καταδεικνύοντας το εύρος των δυνατοτήτων που υπάρχουν σύμφωνα πάντα με τις απόψεις των δημοτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας στο ποσοστό του 89% οι συμμετέχοντες πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την Εύβοια και τις αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα, εκφράζουν την άποψη ότι η μείωση των φόρων που επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη θα επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού στο Νομό.


Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*