Τα 3 “C” του Βαζμάν για τον Τσίπρα

Κατά την απονομή του βραβείου πολιτικού σθένους του πρωθυπουργού, ο  Πατρίκ Βαζμάν διευθυντής και ιδρυτής  –με πολύ έντονη επιρροή στην πολιτική και στις πολιτικές επιστήμες- του Politique Internationale, έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα καθώς τον περιέγραψε με τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Γράφει η Δωριλένια Λιαγουροπούλου

Ευφυΐα (Capacite), καρδιά (Coeur), κουράγιο (Courage) είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης κατά τον κ. Βαζμάν. «Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει και τα τρία» τόνισε , προσθέτοντας και άλλα δυο  “C” κατά την προσφώνηση του πρωθυπουργού στο δικηγορικό σύλλογο Παρισίων. Τύχη (chance) και χάρισμα (charisme) .

Αυτές οι αρετές που του αποδίδει ο κ. Βαζμάν εκτυλίσσονται όλες κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Ευφυΐα : Αδιαμφισβήτητα ο κ. Τσίπρας είναι ένας εξαιρετικά ευφυής πολιτικός. Καταφέρνει να ελίσσεται σε δύσκολες καταστάσεις και εν τέλει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Παρά την μικρή του πολιτική εμπειρία, καταφέρνει να αντιμετωπίζει ηγέτες μεγάλου βεληνεκούς, να έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα και να διαπραγματεύεται “σκληρά” για το μέλλον της χώρας.

Κουράγιο: Το δεύτερο βραβείο που έλαβε ο πρωθυπουργός αφιερώθηκε και αυτό  στην Ελλάδα, τον  ελληνικό λαό και στις δυσανάλογες θυσίες που έχει καταβάλει ιδιαίτερα την τελευταία 7ετια. Όπως τόνισε στην ομιλία του «ο Ελληνικός λαός είχε την δυνατότητα να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την Ευρωζώνη και για την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, ούτε μια στιγμή η πλειοψηφία του δεν αμφισβήτησε την παρουσία της χώρας στην κάρδια της Ευρώπης.» . Απαιτείται ξεκάθαρα κουράγιο προκειμένου να προβεί κανείς σε ένα δημοψήφισμα- με ένα αμφίβολο ερώτημα που τάραξε την ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα, δίχασε τον ελληνικό λαό, ο όποιος εν τέλει με ποσοστό 61,3% αποφασίζει την απόρριψη του σχεδίου συμφωνίας – να μετατρέπεις το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ». Εν γένει θέλει κουράγιο και λεπτούς χειρισμούς σε όλη την έκφανση της διακυβέρνησης αυτού του περίεργου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Τύχη: Ως προς το θέμα της τύχης ο πρωθυπουργός διαθέτει αρκετή. Από τις μηνιαίες πανελλήνιες σχολικές καταλήψεις του 1990 στις απονομές βραβείων δεσμεύσεως πολίτικου ιδεώδους , και πολίτικου σθένους.

Χάρισμα : πέραν της τύχης και της ευφυΐας που διαθέτει ο κ. Τσίπρας είναι και μια ιδιαίτερα χαρισματική πολιτική φιγούρα τόσο ως φυσικό προσόν το όποιο διαθέτει όσο και υιοθετώντας στοιχειά από πολιτικές προσωπικότητες του παρελθόντος. Κατάφερε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα, να φέρνει μέτρα και νομοσχέδια στη Βουλή χωρίς το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, να κάνει επιφανειακές επισκέψεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή πυρκαγιές και εν τέλει στις περισσότερες συγκεντρώσεις να αποθεώνεται και να τον σταματούν για να του εκφράσουν τον θαυμασμό και την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο που επιτελεί.

Πηγή: axiaplus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *