Η Σκύρος στο Μέγαρο Μουσικής με μία παράσταση για τον ποιητή Brooke

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Άγγλου ρομαντικού ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, η μουσικο-θεατρική παράσταση Ο επικήδειος, Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο «επιστρέφει» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 11 Απριλίου (20.30).

Μετά από τέσσερα χρόνια, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κοινό της Σκύρου, από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με τη Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, η παράσταση ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη διοργάνωση της ΕΡΤ.

Η Σκύρος τιμά τον ποιητή στην πλατεία Αιώνιας Ποίησης με το άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην πλέον ιστορική τοποθεσία της Χώρας του νησιού και θεμελιώθηκε με εορταστικές εκδηλώσεις το 1930, από τον τότε πρωθυπουργό της Χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο, παρουσία και του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

Η παράσταση «Ο επικήδειος, Ρέκβιεμ στο Μεγάλο Πόλεμο» του Θεοδώρου Γ. Λεμπέση είναι μια συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στην οποία μουσικές και λέξεις μπλέκονται με έναν ξεχωριστό τρόπο και είναι βασισμένη στα ποιήματα και τη ζωή του νέο-ρομαντικού ποιητή Μπρουκ, ο οποίος πέθανε στη Σκύρο, κατά την διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η παράσταση αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς αποτυπώνεται η τραγικότητα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, μέσα από το θάνατο ενός ανθρώπου αλλά και το ρέκβιεμ ενός ολόκληρου κόσμου.

Το θεατρικό κείμενο βασίζεται στο  έργο του Γιάννη Σκαραγκά, Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα.

Πράξεις και μελοποιημένη ποίηση

Πρώτη πράξη: Έτσι γνώρισα τον Rupert Brooke – The Call

Δεύτερη πράξη: Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1914 – Retrospect

Τρίτη πράξη: O στρατιώτης με τα μάτια της νοσοκόμας – The soldier

Τέταρτη πράξη: Virginia Woolf – Success

Πέμπτη πράξη: Ο επικήδειος – One Day

Έκτη πράξη: Ο θρήνος της μητέρας – Love

Αφηγητές – ηθοποιοί: Χριστίνα Αλεξανιάν, Χριστόδουλος Στυλιανού

Μέτζο  σοπράνο: Μαργαρίτα Συγγενιώτου

Διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *