evialead.gr

Υποψήφιος με τον Δ. Θωμά ο Μπάμπης Μπουλής

Υποψήφιος με τον Δημήτρη Θωμά και τους Νέους Ορίζοντες θα είναι στις επερχόμενες εκλογές ο Μπάμπης Μπουλής. Ο κ. Μπουλής ανακοίνωσε ο ίδιος την υποψηφιότητά του ως εξής:

Μπάμπης Μπουλής 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Ταμυνέων με τον Δημήτρη Θωμά και τους Νέους Ορίζοντες

Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και η κατάρα Τάμιναι…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας στην οποία ζούμε είναι η ανεργία και η έλλειψη ανάπτυξης, πράγματα βέβαια αλληλένδετα.
Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι χωρίς ανάπτυξη και επενδύσεις θέσεις εργασίας δεν έρχονται και χρήμα δεν μπαίνει στον μεγάλο κουμπαρά της αγοράς μας.
? Έχει όμως η περιοχή μας δυνατότητες ανάπτυξης στον Τουρισμό, την Γεωργία, την Κτηνοτροφία, την Βιομηχανία, το Εμπόριο και στην Εκπαίδευση;
Το θέτω σαν πρώτο ερώτημα αλλά θα το απαντήσω τελευταίο, αφού πρώτα παραθέσω κάποιες σκέψεις, απορίες και παρατηρήσεις για την περιοχή μας.
? Διαθέτει η περιοχή μας προσόντα και προσφέρει ελκυστικά πακέτα ανάπτυξης; Για να δούμε:
1. Βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, το οποίο είναι δίπλα στην Αθήνα, απέναντι από το αεροδρόμιο, προσβάσιμο από θάλασσα με Ferry Boats, οδικά με αερογέφυρες αλλά και με τρένο!!! 
• Γεωγραφικά ξεκινά από τον Ευβοϊκό και απλώνεται μέχρι το Αιγαίο με τις πανέμορφες παραλίες του.
• Μόνο που αν θέλεις να τις επισκευθείς δεν μπορείς. Γιατί δεν υπάρχει η βασικότερη υποδομή, δηλαδή ο δρόμος. Πρέπει επιτέλους να γίνει αυτή η μεγάλη οδική αρτηρία από την Χαλκιδα προς στο Αιγαίο και τα λιμάνια μας, με επέκταση του προαστιακού μέχρι Αλιβέρι και Κύμη.
• Για τους παγκόσμια γεωγραφικά ενήμερους, η Εύβοια είναι το Long Island της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται. Το Long Island στην New York είναι το πλουσιότερο προάστιο της ΝΥ, βέβαια είναι νησί και αυτό, google it.
2. Διαθέτει φυσικά και τεχνητά λιμάνια όπως της Κύμης, του Καράβου της ΑΓΕΤ, των Πετριών κλπ. 
• Από το λιμάνι της Κύμης ορμώμενοι οι πρόγονοί μας Κουμιώτες κυρίευσαν όλη την Μεσόγειο διέδωσαν τον Πολιτισμό μας, δημιούργησαν αποικίες και μαζί με τους Αθηναίους αποτέλεσαν τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους της Μεσογείου.
• Εμείς προς το παρόν από την Κύμη έχουμε φτάσει μέχρι την Σκύρο!!!! (και κολυμπώντας θα το κατάφερνα στα νιάτα μου 🙂 
• Στον Κάραβο πάμε μόνο για κανα κταποδάκι, χωρίς μαρίνα, χωρίς δρομολόγια απέναντι στη Αττική και χωρίς δρομολόγια προς Κυκλάδες.
• Οι εμπορικές αγορές στην επικράτεια του Δήμου μας αργοπεθαίνουν.
3. Η περιοχή μας διαθέτει ένα τεράστιο, παγκόσμιο επιστημονικό κεφάλαιο που λέγεται Γεώργιος Παπανικολάου. Ο μεγάλος αυτός επιστήμονας με το «τεστ ΠΑΠ» έσωσε τον γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη μας.
• Γιατί να μην υπάρχει κάποιο τμήμα της Ιατρικής Σχολής Ερευνητικό ή Εκπαιδευτικό στην γενέτειρά του την Κύμη; 
4. Στο Αλιβέρι λειτούργησε η πρώτη Ηλεκτροπαραγωγική Μονάδα με Λιγνίτη. Μία μεγάλη κληρονομιά και πηγή πλούτου. Ήμασταν το ενεργειακό κέντρο όλης της Ελλάδας. 
• Που είναι η αξιοποίηση του; Γιατί να μην γίνει ένα Βιομηχανικό Πάρκο εκεί;
• Δεν έπρεπε να υπάρχει τηλεθέρμανση στο Αλιβέρι; Τόσα χρόνια χύνανε το καυτό νερό στην θάλασσα αντί να το κυκλοφορήσουν ανάμεσα στα σπίτια για θέρμανση.
• Γιατί σήμερα να μην γίνουμε ένα σύγχρονο κέντρο Πράσινης Ενέργειας, με ταυτόχρονη λειτουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας, αξιοποιώντας την ενεργειακή μας παράδοση; Οι πολυκατοικίες της ΔΕΗ είναι άδειες και μπορεί να στεγάσουν ολόκληρο Πανεπιστήμιο.
5. Οι θαλάσσιες εκτάσεις μας σφρίζουν από Ιχθυοκαλλιέργειες . Γιατί να μη λειτουργεί ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας στον Δήμο μας;
6. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε νέα παιδιά ειδικά μορφωμένα με μεταπτυχιακά και περγαμηνές. 
• Γιατί να μην γίνει ένα Τεχνολογικό Πάρκο για νέους επιστήμονες και Start-Up εταιρείες με δωρεάν στέγαση (Πολυκατοικίες ΔΕΗ) και κίνητρα ώστε να τους προσελκύσουμε, ντόπιους και ξένους.
7. Η Εύβοια και περιοχή μας από την αρχαιότητα εφημίζετο για την εύφορη γη της και τα σφριγηλά της βόδια, από όπου πήρε και το όνομά της, Ευ-βους.
• Πρέπει οι άνθρωποι της γεωργο-κτηνοτροφίας να βοηθηθούν ώστε να οργανωθούν και να γίνουν ποιο παραγωγικοί.
Θα μου πείτε τι λες ρε φίλε …, αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός!!!
Όχι φίλοι μου είναι σκέψεις μια χειμωνιάτικης Κυριακής, και αν αυτά τα «όνειρα» τα βάλεις στόχο, με τους σωστούς ανθρώπους, με τα κατάλληλα μέσα, με υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και μεράκι όλα αυτά μπορεί να γίνουν πραγματικότητα ή να ξεκινήσουν να γίνονται. 
Οι βουλευτές της Εύβοιας ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, άπαντες ανύπαρκτοι και απρόθυμοι.
Από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις μόνο επί δημαρχιών Δημήτρη Θωμά, στην Κύμη και το Αλιβέρι έγιναν προσπάθειες προς αυτές τις κατευθύνσεις, τόσο για το Ίδρυμα Παπανικολάου, όσο και για τον δρόμο Χαλκίδας – Κύμης, όσο και για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Δήμο μας. 
Ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο πληρώνουμε για την μεταφορά των σκουπιδιών στην Θήβα. Γιατί αυτά τα χρήματα να μην επενδυθούν στον Δήμο και να τα πάρει η περιοχή, κοινά αποδεκτή και με συναίνεση, που θα φιλοξενήσει την σύγχρονη μονάδα κομποστοποίησης.
Πρέπει φίλοι μου την κατάρα Τάμιναι… που τόσα χρόνια κρατά υποβαθμισμένη την περιοχή μας να την μετατρέψουμε σε ευχή. Να παλέψουμε όλοι να βελτιώσουμε τον Δήμο μας ώστε να αφήσουμε κάτι καλλίτερο στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Εν κατακλείδι φίλοι μου συνδημότες για να απαντήσουμε το αρχικό ερώτημα:

ΝΑΙ η περιοχή μας διαθέτει όλα τα προσόντα και έχει όλες τις προδιαγραφές και για ανάπτυξη και για θέσεις εργασίας.

Θέλει όμως τους κατάλληλους ανθρώπους και πολύ δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *