Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή Πασχαλινή Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας με τίτλο «Ινατί με εγκατέλιπες;»

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17/4 η χορωδία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη της Χαλκίδας στην Πρωτεύουσα, αφού παρουσίασε τη Συναυλία στο θέατρο Άννα και Μαρία Καλουτά. Εκτός από το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, υπήρχαν και εμπνευσμένα κείμενα, γραμμένα από την Ρένα Ραψομανίκη, τα οποία αφηγήθηκε με τρόπο μοναδικό ο Μιχαήλ Άνθης, ενώ την διεύθυνση είχε, ο διευθυντής της Χορωδίας, Αναστάσης Φριτζέλας. Στο τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη, κατενθουσιασμένη από την όλη παράσταση, συνεχάρη τους συντελεστές, ενώ δεσμεύθηκε και για μελλοντικές συνεργασίες με τη Χορωδία, μιας και η συναυλία «Ινατί με εγκατέλιπες;» τελούσε υπό την αιγίδα του ομίλου.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας της Πόλεώς μας, την Παρασκευή 19/4, όπου έλαβε χώρα η δεύτερη συναυλία, για το κοινό της Χαλκίδος αυτή τη φορά. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Χρήστος Παγώνης, ο πρόεδρος Αναπτυξιακής Ευβοίας κ. Βαγγέλης Κούκουζας, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, καθώς και πρόεδροι & εκπρόσωποι πολλών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου. Η Χορωδία σαγήνευσε τους ακροατές, οι οποίοι βίωσαν αισθήματα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τόσο ακούγοντας το διήγημα της Ρένας Ραψομανίκη, δια στόματος Μιχαήλ Άνθη, όσο και τις πλούσιες αρμονίες & συνηχήσεις που γέμισαν τον υπέρλαμπρο ναό της Αγίας Μαρίνας. Πριν το τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, αφού ξεχώρισε την εκτέλεση του μεγαλειώδους Requiem του Μ. Θεοδωράκη που αποδόθηκε άψογα από τη Χορωδία, συνεχάρη όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον μαέστρο Αναστάση Φριτζέλα για το άψογο και από αισθητική, πολυφωνική, συγκινησιακή άποψη και εσωτερικότητα αποτέλεσμα, αλλά και για το σπουδαίο έργο που συντελείται στην Πολιτιστική Δραστηριότητα της Ενορίας. Η Χορωδία έκλεισε τη βραδιά με το φινάλε της όπερας Nabucco του G. Verdi, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους παρισταμένους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *