Ο Θανάσης Μπουραντάς κατηγορείται ότι χορήγησε πλαστό έγγραφο στον Οικ. Επιθεωρητή, με χρήση φωτομοντάζ, για να ενοχοποιήσει τον Δ. Θωμά

Η δίκη έχει οριστεί στις 7/6/2019


Καταρρέει το πόρισμα σε βάρος του Δημήτρη Θωμά


Δικαιώνεται απόλυτα το ρεπορτάζ του evialead.gr στις 5 Ιουνίου 2018, σύμφωνα με το οποίο, χρησιμοποιήθηκε πλαστό έγγραφο, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή, προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο πρώην και υποψήφιος σήμερα Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχε έγγραφο εργολάβου στο οποίο ο ίδιος δήθεν υποστήριζε ότι, εξέδωσε τιμολόγια για να πληρωθεί έργα που δεν εκτέλεσε, κρατώντας μόνο το ποσό που αντιστοιχούσε στον Φ.Π.Α., ενώ τα υπόλοιπα χρήματα, δήθεν, τα κράτησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για να καλύψει άλλες ανάγκες.
Ο εργολάβος, μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη του εγγράφου, κατέθεσε μήνυση για πλαστογραφία κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε υπέγραψε τέτοιο έγγραφο, αφού τα έργα και τα εκτέλεσε και πληρώθηκε κανονικά. Στην μήνυσή του μάλιστα αναφέρει ότι στην δικογραφία δεν συμπεριλήφθηκε πρωτότυπο έγγραφο αλλά μια, κακής ποιότητας φωτοτυπία, εμφανώς προϊόν πλαστογραφίας.
Η Δικαιοσύνη μελέτησε την υπόθεση, ακολούθησε προανάκριση και τελικά απαγγέλθηκε κατηγορία για πλαστογραφία μετά χρήσεως εναντίον του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 7 Ιουνίου 2019 στη Χαλκίδα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά την έκβασή της.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, συνέταξε με πρόθεση πλαστό έγγραφο, με χρήση φωτομοντάζ και έκανε χρήση του εγγράφου με στόχο να παραπλανήσει τον Οικονομικό Επιθεωρητή, στον οποίο και παρέδωσε το έγγραφο, ώστε να φανεί ότι από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου εκταμιεύτηκαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου χωρίς να εκτελεστεί έργο και χωρίς να τα εισπράξει ο εργολάβος που εξέδωσε τα τιμολόγια, κάτι που είναι ψευδές, αφού ο ίδιος ο εργολάβος και τα έργα εκτέλεσε και πληρώθηκε το ποσό στο σύνολό του.
Κατόπιν αυτών είναι εμφανές ότι το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου,αρχίζει να καταρρέει, καθώς ελέγχεται για πλαστότητα στοιχείων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να ενοχοποιηθεί ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*