Σε 45 ημέρες θα είναι έτοιμο το σπίτι του Ανδρέα Μιαούλη

Επίσκεψη στο σπίτι του ήρωα Ανδρέα Μιαούλη, στην Τοπική Κοινότητα των Φύλλων, που ανακατασκευάζεται από τον Δήμο Χαλκιδέων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Μαΐου  ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία των εργασιών και εκτιμάται ότι θα έχουν αυτές ολοκληρωθεί σε διάστημα ενάμιση περίπου μήνα.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τις πρωτοβουλίες εκείνες για την ανακατασκευή και ανάδειξη του σπιτιού του Ανδρέου Μιαούλη, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του Έθνους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού εκπονήθηκαν οι μελέτες για την εκτέλεση του έργου. Ωστόσο στην πορεία  διαπιστώθηκε ότι το κτίριο έχει υποστεί ανεπανόρθωτες αλλοιώσεις που επέβαλαν τη ριζική ανακατασκευή του και την επαναφορά του στην αρχική μορφή, όπως γίνεται.

Ως εκ τούτου οι όποιες αντιδράσεις διατυπώθηκαν από συγκεκριμένα πρόσωπα, εντάσσονται σε προεκλογικές και μόνο σκοπιμότητες.


Λύνεται οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας

Οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Δοκού Χαλκίδας, δίνει ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά την εργολαβική σύμβαση που υπέγραψε την Τετάρτη 8 Μαΐου ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Κατασκευή Α.Τ.Ε”.

Πρόκειται για το έργο που θα εκτελεστεί για να μην πλημμυρίζει  με νερά η περιοχή “Σουβάλα” του Δοκού, προϋπολογισμού 304.646 €, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε.

Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν και προβλέπουν την εγκατάσταση αγωγού μεγάλου διαμετρήματος και αντλιοστασίου που θα μεταφέρουν τα νερά από το Δοκό στη θαλάσσια περιοχή της Λ. Άμμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την πλημμύρα της περιοχής “ Σουβάλα” Δοκού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *