Την αλλαγή νοοτροπίας στο Δήμο Χαλκιδέων επισήμανε η Έλενα Βακα στο debate του Star Κεντρικής Ελλάδας

Στην εκπομπή «Βήμα για όλους» στο Star Κεντρικής Ελλάδας ήταν καλεσμένη το βράδυ της Δευτέρας η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε», Ελενα Βάκα, μαζί με τους επίσης υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Χαλκιδέων, Τάσο Καλαθέρη, Ελένη Μιτζιφίρη, Χρήστο Παγώνη και Γιάννη Τζαβάρα.

Η Έλενα Βάκα τόνισε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Στην λειτουργία του Δήμου, την οργάνωση, την εικόνα και τη νοοτροπία.

Μιλώντας για την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Χαλκιδέων η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε ότι αν και αυξήθηκαν τα κονδύλια, ο Δήμος έμεινε στάσιμος και με αρνητικό πρόσημο, χωρίς να έχει χαράξει την πορεία που του αξίζει.

Σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας η Έλενα Βάκα υπογράμμισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων σήμερα είναι εχθρικός προς τους πολίτες εξαιτίας της εγκατάλειψης από τη παρούσα Δημοτική Αρχή. Για να αλλάξει η εικόνα αυτή χρειάζεται μεγάλος και λεπτομερής σχεδιασμός. Εκτός από την ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας, πρέπει να οργανωθεί η υπηρεσία και να εφαρμοστεί ηλεκτρονικό σύστημα δρομολογίων των απορριμματοφόρων. Ενώ για το κυκλοφοριακό πρότεινε την εκπόνηση μιας γενικής μελέτης που θα λύνει και το πρόβλημα της προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης.

Για την Δημοτική Αγορά η Έλενα Βάκα τόνισε ότι παρόλο που υπήρξε προχειρότητα στη μέχρι τώρα διαδικασία, η παράταξή της θα συνεχίσει τον υπάρχοντα σχεδιασμό ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να γίνει πάλι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης.

Για το ΔΑΡΙΓΚ η υποψήφια Δήμαρχος έκανε λόγο για ξεπούλημα και το μεγαλύτερο λάθος που έχει διαπράξει Δημοτική Αρχή τις τελευταίες δεκαετίες. «Η Δημοτική Αγορά και το ΔΑΡΙΓΚ, μια έκταση 55 στρεμμάτων, ένα φιλέτο στο κέντρο της Χαλκίδας, είναι το άλφα και το ωμέγα της ισόρροπης ανάπτυξης. Από το 2014 ως παράταξη κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και αντιδρούσαμε. Θέλαμε ο Δήμος, που δεν έβρισκε 1,5 εκ. ευρώ, να αγοράσει το ΔΑΡΙΓΚ. Είναι θέμα τιμής για εμάς η απόκτηση και η αξιοποίηση του ΔΑΡΙΓΚ» είπε η Έλενα Βάκα.

Αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων, η κ. Βάκα τόνισε ότι το πρόβλημα είναι ότι ο Δήμος δεν έχει τουριστική ταυτότητα και ένα ελκυστικό brand name. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να γίνει εκμετάλλευση όλων των χαρακτηριστικών των πόλεων και των χωριών, των αρχαιολογικών χώρων, της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και των προϊόντων που παράγει η γη του Δήμου.

Για το θέμα του αθλητισμού η Έλενα Βάκα έκανε λόγο για εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων που οδηγούν και στην υποβάθμιση των αθλητικών σωματείων του Δήμου. Επισήμανε την αναγκαιότητα διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων του ΔΟΑΠΠΕΧ. «Πρέπει να ξεχωρίσει ο αθλητισμός από τον πολιτισμό. Όχι γιατί αθλητισμός δεν σημαίνει πολιτισμός. Για πρακτικούς καθαρά λόγους. Γιατί οι ανάγκες του Δήμου στον τομέα του αθλητισμού είναι μεγάλες, που μόνο με ξεχωριστούς πόρους και ξεχωριστή διοίκηση, από ανθρώπους που γνωρίζουν,  μπορεί αυτός ο τομέας να προχωρήσει» τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος.

Κλείνοντας, η Έλενα Βάκα είπε μεταξύ άλλων: «Το πιο σημαντικό είναι να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει να υπάρξει ισότητα και δικαιοσύνη στο πως αντιμετωπίζουμε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Δεν πρέπει να λειτουργούμε «Χαλκιδοκεντρικά»»

Με συνέπεια, διαφάνεια και ειλικρίνεια όλοι μαζί θα αλλάξουμε προτεραιότητες, νοοτροπία και ταυτότητα. Όλοι μαζί, θα αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, του Δήμου Χαλκιδέων. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση.


Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*