ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, διατελέσαντος επί τεσσαράκοντα και οκτώ έτη Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής, κοιμηθέντος το πρωί της 14ης  Μαΐου 2019 μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1936 στην Άνω Στενή Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Ιουλία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) Διάκονος στις 13 Μαρτίου 1971, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής και Πρεσβύτερος στις 4 Απριλίου του ιδίου έτους και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Κάτω Στενής.

 Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη), την 1η Νοεμβρίου 1979 μετετέθη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής,την 3η Δεκεμβρίου 1981 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου.

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου), την 29η Ιουλίου 2007 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ στις 8 Ιουλίου του 2010 του ανετέθησαν και καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων.

 Οι ικανότητές του, η υπακοή του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας, έκαναν τους κατά καιρόν προϊσταμένους του Μητροπολίτες να του εμπιστευθούν την διακονία του Εκκαθαριστού μισθοδοτικών καταστάσεων των Εφημερίων επί εικοσιπενταετίαν. 

Ο π. Κωνσταντίνος υπήρξε καλλικέλαδος Ιεροψάλτης και Ιερουργός και μέσα από την υποδειγματική και ιεροπρεπή διακονία του κατέστη εμβληματική παρουσία στην Αρχιερατική περιφέρεια Διρφύων.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Ιουλία, τα τέκνα του Ελένη, Παρασκευή, Γρηγόριο και Ευάγγελο, τα τέκνα των τέκνων του και όλους τους οικείους του και τα πνευματικά του παιδιά.

 Την Τετάρτη 15 Μαΐου το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια, στις 11.00 το πρωί, η Εξόδιος Ακολουθία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Στενής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Γίνεται γνωστό στους φιλεόρτους Χριστιανούς ότι την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 εορτάζει το Ι. Εξωκκλήσιο Αγ. Νικολάου Ν. Αρτάκης, επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του εν αγίοις Πατρός ημών Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 & ώρα 7:30 μ.μ.

Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 & ώρα 7:15 π.μ.

Όρθρος και εν συνεχεία

η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι Χριστιανοί όπως  προσέλθουν και τιμήσουν τον Άγιο με την παρουσία τους.

Η ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και π. Ιωάννη Καραμούζη, υπεύθυνο νεότητας της Ι. Μητροπόλεως μετέβη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής περιφέρειας Μεσσαπίων, όπου συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των σχολικών βαθμίδων.

Παρόντες ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων π. Νικόλαος Δανέλης, ιερείς της Χαλκίδος και των Μεσσαπίων, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων και Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, η υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου  κ. Ευαγγελία Μύταλα, και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, συντονιστής νεότητος της Αρχ. Περ. Μεσσαπίων καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην γιορτή και υπογράμμισε το θέμα της που ήταν: «Τα παιδιά συναντούν τον Αγ. Λουκά αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως τον Ιατρό». Στη συνέχεια, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν σκοπούς και παρουσίασαν μικρό θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι εμπνευσμένα από την ζωή του Αγ. Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή και έχοντας έναυσμα από το ρητό «στενή και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα εις την ζωήν» αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Αγίου Λουκά κατά την παρούσα ζωή, τονίζοντας οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό, μπορούν και να είναι και καλοί εργάτες των επιστημών σύμφωνα με το πρότυπο αυτού του Αγίου. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές της άρτιας εορτής και συνεχάρη όσους εργάζονται με φόβο θεού και φιλότιμο για τον εν Χριστώ καταρτισμό των νέων. 

Ακολούθησε διανομή αναμνηστικών ευλογιών κατασκευασμένων από τα ίδια τα παιδιά.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*