Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δεύτερο γύρο των εκλογών στην Εύβοια

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Εύβοιας, που, με υποδειγματικό τρόπο στην δύσκολη διαδικασία των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων,  αντιστάθηκαν και έδειξαν την έμπρακτη εμπιστοσύνη τους, προτιμώντας την στήριξη των Προοδευτικών παρατάξεων.

Συγχαίρουμε τους Δημοτικούς και  περιφερειακούς συνδυασμούς, για την επιτυχία τους και το πέρασμα τους στο β’  γύρο. Ελπίζουμε να εργαστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών, της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη τους.

Η απλή αναλογική, που είναι μια βαθιά θεσμική τομή στην διαδικασία εκλογής στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία, για σύνθεση και προγραμματική συνεργασία των δυνάμεων που θα εκφραστούν μέσα στο Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια, σπάζοντας την απόλυτη εξουσία του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου. Δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να εκφραστούν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί των τοπικών κοινωνιών μέσα από τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι συνδυασμοί με τους οποίους πορευτήκαμε, κατέθεσαν και επικοινώνησαν σχέδια – πρόγραμμα, που κατά την άποψή μας, θα έδιναν μια δυναμική προοπτική για «φυγή προς τα εμπρός» της Περιφέρειας και των  Δήμων. Αυτά τα προγράμματα ήταν εκείνα που διαφοροποίησαν από τους άλλους συνδυασμούς. Με αυτό τα προγράμματα θα πρέπει να πορευτούν και στο επόμενο διάστημα, παλεύοντας να γίνουν κτήμα των πολιτών και αποφάσεις του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στην επιλογή των πολιτών, την δεύτερη Κυριακή, όπου θα επιλεγεί ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι, θεωρώντας ότι και ωριμότητα και κρίση έχουν. Θα αποφασίσουν και θα δώσουν την εμπιστοσύνη τους, σ’ αυτόν που μπορεί μέσα από ευρύτατες συμμαχίες, να προχωρήσει την Περιφέρεια και τους Δήμους προς το μέλλον, με όραμα και λογισμό, σε προοδευτική κατεύθυνση, για το καλό των τοπικών κοινωνιών και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*