ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου Αρτοκλασία, την οποία είχαν προετοιμάσει.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, στην Ενορία του οποίου ανήκει το Σχολείο και ο Διευθυντής του κ. Γεώργιος Γεράσης.

            Κατά την διάρκεια της Αρτοκλασίας, οι μαθητές έψαλλαν με εξαιρετικό τρόπο, υπό τη διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους μαθητές για την απόδοση των τροπαρίων και τους μίλησε, αναλύοντάς τους το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, από τον Χριστό και τους συμβολισμούς των υλικών της Αρτοκλασίας.

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές έλαβαν, από τον Σεβασμιώτατο, αναμνηστικές ευλογίες και ο Διευθυντής και όλοι οι διδάσκαλοι, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είχαν θερμή επικοινωνία με τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του Κληρικοί είναι πάντοτε πρόθυμοι να προσέλθουν σε κάθε Σχολείο, το οποίο θα θελήσει και θα ζητήσει να γίνει κι εκεί κάτι παρόμοιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *