evialead.gr

Ενωμένοι στην ανάπτυξη ή διχασμένοι στη φτώχεια, το διακύβευμα των εθνικών εκλογών

«Να αποφασίσουν οι πολίτες, αν θέλουν να προχωρήσουμε ενωμένοι για την ανάπτυξη και την ευημερία ή αν θέλουν να συνεχίσουμε διχασμένοι να μοιραζόμαστε τα ψίχουλα της φτώχειας, σε μία κοινωνία όπου παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη κατάπτωση θεσμών και αξιών». Αυτό τόνισε ο  Σίμος Κεδίκογλου, ότι είναι το  διακύβευμα των εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο μήνυμα από το κάλεσμα ενότητας που απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους Έλληνες .

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Ένα» επεσήμανε: «και  μόνο με την προοπτική ότι θα αποκτήσει η Ελλάδα κανονική κυβέρνηση με λογικό σχεδιασμό και ρεαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο εγγυάται η ΝΔ, κερδίσαμε εκατοντάδες ευρώ με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να είναι σε ιστορικά χαμηλά. Είμαστε  βέβαιοι ότι με την εφαρμογή των πρώτων μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία και θα αρχίσουν να απελευθερώνουν τις αναπτυξιακές δυνάμεις , θα αλλάξουν  και τα δημοσιονομικά δεδομένα. Το πιο σημαντικό να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε τη μείωση των πλεονασμάτων για να δώσουμε περισσότερους πόρους στην οικονομία μας και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τομές και η  διαχείριση  καυτών προβλημάτων, όπως είναι των Τραπεζών και της ΔΕΗ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας έχει προσπαθήσει  να ναρκοθετήσει την πορεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά  είμαστε σε θέση να απενεργοποιήσουμε όλες αυτές τις νάρκες». Ως ενδεικτικό παράδειγμα που δείχνει την τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας ανέφερε την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα, που διευκολύνει την απελευθέρωση των βαρυποινιτών και   δίνει ελαφρύτερες ποινές σε σοβαρά αδικήματα, όπως είναι η δωροληψία και δωροδοκία πολιτικών, που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά γιατί έπρεπε να τα ψηφίσουν τώρα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας αυτό που έχει καταφέρει  είναι να συρρικνώσει τη μεσαία τάξη και να  φωτοχοποιήσει τα μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μοιράζοντας μόνο επιδόματα σε αυτούς που επιλέγει. «Είναι -είπε- θέμα αρχών και αξιών. Αρχών στο επίπεδο της οικονομίας, όπου για παράδειγμα θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι  μία οικονομία για να μπορέσει να αναπτυχθεί, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα και αξιών της ευρωπαϊκής δυτικής Δημοκρατίας , όπου υπάρχει διαχωρισμός  των εξουσιών και δεν έχεις την κυβέρνηση ελπίζοντας να πάρεις την  εξουσία, ποδηγετώντας τη Δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε, επίσης, πρωτοφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κατέρχεται στις εκλογές με τα ίδια  συνθήματα που είχαν στις Ευρωεκλογές, επιχειρώντας μόνο  να ρίξουν περισσότερη λάσπη και να διαστρεβλώσουν περισσότερο τις θέσεις της ΝΔ, σπέρνοντας το διχασμό για να διασώσουν  και να διατηρήσουν ό, τι μπορούν από το κόμμα τους.

Απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας και το ενδεχόμενο συνεργασιών ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Με το πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΚΙΝΑΛ έχουμε εμπειρία αποτελεσματικής συνεργασίας, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ σήμερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πορεία της χώρας είναι δεδομένη για να μπορέσει να βρεθεί ξανά στην καρδιά της Ευρώπης και για να μπορέσουν οι Έλληνες να αρχίσουν να ζουν καλύτερα. Επειδή, όμως, εκπέμπονται διφορούμενα μηνύματα από την ηγεσία  ΚΙΝΑΛ είναι σημαντικό να υπάρχει αυτοδυναμία, πρέπει να έχουμε τη δύναμη να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά . Πρέπει άμεσα  να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, γιατί αν βυθιστεί στη δίνη της απλής αναλογικής,  θα έχουμε προβλήματα ακυβερνησίας. Το ερώτημα που θέτουμε προς το ΚΙΝΑΛ είναι : τι θέση έχετε για το εκλογικό σύστημα; Ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση. Για αυτό όλο και περισσότεροι  πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στρέφονται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ξέρουν ότι είναι η μόνη λύση για να αφήσει πίσω της η Ελλάδα την καταστροφική πενταετία και να προχωρήσει μπροστά».

Ο Σίμος Κεδίκογλου εκτίμησε, ότι η ανοδική τάση που σημειώνει η ΝΔ θα ενισχυθεί με βάση και τα μηνύματα θετικής αποδοχής που εισπράττει από τον κόσμο κατά τις περιοδείες που πραγματοποιεί , κάτι που -όπως σημείωσε- είχε να αντιμετωπίσει από τις εκλογές του 2004. Σε ό, τι αφορά το Νομό της Εύβοιας τόνισε ότι όχι μόνο επηρεάζονται οι πολίτες από τον αέρα νίκης και τη γενικότερη τάση που επικρατεί, αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχει το προηγούμενο της επιτυχούς διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τον Κώστα Μπακογιάννη και ήδη ξέρουν τι αποτελέσματα φέρνει η διαχείριση των προβλημάτων από μία ομάδα της ΝΔ και ποιο είναι το ύφος και το ήθος αυτής της διακυβέρνησης.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τον ίδιο και τον προσωπικό του αγώνα να πείσει τους πολίτες να τον εμπιστευθούν, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε:  «Ήμουν πάντα εδώ. Ήμουν πάντα στη ΝΔ, στην πρώτη γραμμή της μάχης στις δύσκολες εκλογές  του 2012  και του 2015. Κρατήσαμε   την  Ελλάδα  όρθια , κρατήσαμε τη ΝΔ όρθια. Είχαμε μείνει λίγοι και τώρα χαίρομαι που έχουμε τέτοια πληθώρα προσφορών για το ψηφοδέλτιό μας, γιατί  το 2015 κλείσαμε ψηφοδέλτιο μισή ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία στο Πρωτοδικείο. Για μένα το σημαντικό είναι η συνέπεια, η σταθερότητα και η επιμονή στη μάχη και στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.  Για παράδειγμα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εύβοιας είναι το οδικό δίκτυο. Ο λόγος  που η Εύβοια έχει ένα τόσο  παρωχημένο οδικό δίκτυο είναι ότι το 2000, όταν η κυβέρνηση Σημίτη πρότεινε  στην ΕΕ ποια τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου θέλει να ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν,  δεν δήλωσε ούτε ένα χλμ δρόμου στο Νομό. Αυτό το αλλάξαμε το 2013 με τον Αντώνη Σαμαρά  πετυχαίνοντας την ένταξη του κεντρικού οδικού άξονα στα διευρωπαϊκά δίκτυα, οπότε και ετοιμάστηκαν οι μελέτες για την παράκαμψη της Χαλκίδας το πρώτο μεγάλο έργο μετά την Υψηλή Γέφυρα , προϋπολογισμού 186 εκ ευρώ το οποίο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και επρόκειτο να δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2015. Ωστόσο,  ο ΣΥΡΙΖΑ απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ για να προχωρήσει το έργο Πάτρα -Πύργος και να το αναλάβει ο εθνικός εργολάβος τους ο κ. Καλογρίτσας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, όπως και άλλα οδικά έργα στην Εύβοια, γιατί είναι ο μόνος αρχηγός που έχει διασχίσει οδικώς το Νομό από την Κάρυστο μέχρι την Ιστιαία  και ξέρει πολύ καλά την κατάσταση και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει το τόπος μας με ένα σωστό οδικό δίκτυο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *