Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται

Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο επιμορφωτικές ημερίδες, με θέμα: «Προσανατολισμός αποτελεσματικής επικοινωνίας σχολείου – οικογένειας», την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, που έγιναν στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Kέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Σ.Υ.) Ν. Εύβοιας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας  και απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς των τριάντα σχολείων της επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70,  Δρ. Διονυσίας Καρλατήρα.

Στις ημερίδες εισηγητές ήταν η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας Δρ. Διονυσία Καρλατήρα, που μίλησε για την  επικοινωνία σχολείου – οικογένειας, μέσα από τη συστημική προσέγγιση και ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Σ.Υ. Ν. Εύβοιας, κ. Γιώργος Γκάρτζιος, για τις σχέσεις εκπαιδευτικών – γονέων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του κάθε σχολείου, με Πρόεδρο τον Δ/ντή/ντρια δημιούργησαν ομάδες εργασίας και ασχολήθηκαν με μελέτες περίπτωσης που αφορούσαν τη διαχείριση σχέσεων  γονέων – εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα πορίσματα των εργασιών και έγινε σχολιασμός και αναστοχασμός. Τα δρώμενα που αυτοσχεδιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς και παρουσιάστηκαν κατέπληξαν τους παριστάμενους με την πρωτοτυπία τους.

Στις ημερίδες παρευρέθηκαν ο Προïστάμενος του Ιερού Ναού Ευβοέων Αγίων, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κ. Χρυσούλα Κολέσια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Λάμπρος Γιαννούχος, που ήταν και ένας από τους επιμορφούμενους, οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας Εκπ/σης  κ. Βέτα Κορωναίου και κ. Μένη Καραβά. Ο Δ/ντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κ. Γρηγόρης Δάσκος, καθώς επίσης και  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, συνέβαλαν ουσιαστικά, με την άψογη φιλοξενία  που παρείχαν, στην επιτυχημένη υλοποίηση των επιμορφωτικών ημερίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *