Κόντρα για το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

Κόντρα μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Ανατροπής» και το Δήμου Χαλκιδέων ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την άρνηση του Δήμου να δώσει 20.000 ευρώ ως χορηγία για την διεξαγωγή του φεστιβάλ. Τα χρήματα ζητήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Σταύρο Ιωάννου, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, απαίτησε μετρητά και δεν δέχτηκε την μορφή της χορηγίας που ο δήμος προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια.
Με αφορμή την άρνηση του Δήμου, η Δημοτική Παράταξη Ρεύμα Ανατροπής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Δημοτική Κίνηση Χαλκίδας «Ρεύμα Ανατροπής
Ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες ότι, 21 με 26 Νοεμβρίου 2017, θα γίνει στην Χαλκίδα, η πραγματοποίηση ενός μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, που ξεπερνά τα σύνορα της Πόλης μας και της Περιφέρειας μας: είναι ένα πανελλήνιο πολιτιστικό δρώμενο που κάνει περήφανη την Χαλκίδα μας: το doc festival, που κλείνει φέτος 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας και είναι πια πολιτιστικός θεσμός…
Περιμέναμε, μέσα στους χορηγούς, να είναι μέγας, ο Δήμος της Χαλκίδας, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του! Δυστυχώς όσο κι αν ψάξαμε δεν τον βρήκαμε!
Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, που τόσο πολύ, είναι περήφανοι για το έργο τους, με τις μεγάλες (και πανάκριβες) πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις (Καρναβάλι, πρωτάθλημα Μπάσκετ κλπ), άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς για το όφελος της Χαλκίδας, που έχουν υπ’ ευθύνη τους την διαχείρηση του οργανισμού με κοντά 1,5 εκατομμύρια ευρώ (τόσος περίπου είναι ο προυπολογισμός του ΔΟΑΠΠΕΧ), δεν κατάφεραν(;) να χορηγήσουν την επιτροπή του φεστιβάλ, με το ποσό των 20χιλιάδων (τόσο μάθαμε είναι το αίτημα), λόγω, λέει, ότι δεν έχουμε λεφτά!
Η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν….
Σαν Δημοτική Κίνηση Χαλκίδας, καλούμε, έστω και τώρα, τον Δήμαρχο και την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο του Πολιτισμού, να γίνουν για το doc festival της Χαλκίδας, όχι απλά χορηγοί, αλλά οι «μεγάλοι χορηγοί»!
Αλλιώς θα είναι έκθετοι, για άλλη μια φορά, στους πολίτες της Χαλκίδας.

Η απάντηση του Δήμου

Δήμος Χαλκιδέων: Στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο μέτρο του εφικτού

Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Χαλκίδας «Ρεύμα Ανατροπής», σχετικά με το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα από 21 έως 26 Νοεμβρίου, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων ανακοινώνονται τα παρακάτω:
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια από το ξεκίνημα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ο Δήμος Χαλκιδέων το στήριξε έμπρακτα, είτε παραχωρώντας το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και το αναγκαίο προσωπικό για τις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και προβολές είτε συμμετέχοντας χορηγικά στα χρηματικά βραβεία.
Για τη φετινή διοργάνωση, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού πέραν από τη δωρεάν διάθεση του θεάτρου Παπαδημητρίου και την κάλυψη των σχετικών λειτουργικών εξόδων, πρότειναν την παραχώρηση της αίθουσας Αριστοτέλη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα και επιπλέον την κάλυψη εξόδων προβολής, όπως την εκτύπωση των προγραμμάτων, των αφισών και άλλου έντυπου υλικού. Ωστόσο η εμπράγματη αυτή χορηγική βοήθεια δεν έγινε αποδεκτή από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Σταύρο Ιωάννου, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη ζήτησε το ποσό των 20.000€ σε ρευστό, αίτημα που δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθεί.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού έχουν την πρόθεση και θέλουν να στηρίξουν την οργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, όπως γίνεται με όλες τις άλλες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Χαλκιδέων. Μάλιστα, θεωρούν ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη, που οφείλει να ενισχυθεί περαιτέρω και οι ήδη συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή είναι στη διάθεση των διοργανωτών.
Σημειώνεται ότι την απάντηση αυτή έδωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος του «Ρεύματος Ανατροπής» κ. Νίκος Σιόλιας.

 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *