Καθιέρωση κάθε πρώτο Σάββατο του Αυγούστου τέλεσης Θείας Λειτουργίας στο Εξωκκλήσι του Αη-Ταξιάρχη πάνω από την Ιστιαία

Το Σάββατο 3 Αυγούστου και μετά από παρέλευση πολλών ετών τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αη Ταξιάρχη πάνω από την Ιστιαία.

Το εξωκκλήσι αυτό υπάρχει παλαιόθεν, ανήκει ιδιοκτησιακά στην οικογένεια Οικονόμου, και αποτελούσε τμήμα ερειπωμένου μοναστηριού από την βυζαντινή εποχή. Ακόμη και σήμερα διακρίνονται εκεί τμήματα από τα τείχη της Μονής. 

Στο εξωκκλήσι τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με πάρα πολύ κόσμο από την Ιστιαία και την γύρω περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι προσκυνητές χάρηκαν για την τέλεση αυτής της λειτουργίας μετά από τόσα χρόνια και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ανέβηκαν πολλοί εξ’ αυτών για να λειτουργηθούν φέρνοντας μαζί τους αρτοκλασίες, πρόσφορα, κεράσματα κλπ. 

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας ενώ συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιστιαίας, στα όρια του οποίου βρίσκεται ο Ιερός Ναός 

Για να είναι εύκολη η πρόσβαση των προσκυνητών ο Νέος Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοντζιάς , ο οποίος παρέστη, αποκατέστησε τον αγροτικό δρόμο από την πόλη έως το εξωκκλήσι , έτσι ώστε να είναι απρόσκοπτη η μετακίνηση των προσκυνητών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *