evialead.gr

Ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά του ο Δ. Θωμάς παρά τα ψέματα που διέδιδε η Συμπολιτεία

Ολόκληρη την προεκλογική εκστρατεία ο συνδυασμός του Θανάση Μπουραντά, διεκδικούσε το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, βασιζόμενος στην μισή αλήθεια, η οποία είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα. Υποστήριζαν δηλαδή ότι ο Δημήτρης Θωμάς, ακόμη και αν εκλεγεί, δεν θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του, αφού θα παυθεί 15 ημέρες μετά, λόγω της δικαστικής υπόθεσης που έχει σε βάρος του, κυρίως λόγω της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Εσκεμμένα παρέλειπαν να πουν ότι, ο Δημήτρης Θωμάς, αμέσως μετά την εκλογή του, είχε τη δυνατότητα να ζητήσει άρση των περιοριστικών όρων από το Δικαστήριο, κάτι που έκανε και το Δικαστήριο το δέχτηκε.
Η Συμπολιτεία κέρδισε τις εκλογές για 200 ψήφους και σήμερα που έγινε η ορκωμοσία, ο Δημήτρης Θωμάς, όχι μόνο ορκίστηκε κανονικά αλλά, όπως τόνισε στην ομιλία του, θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης για όλη την τετραετία, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να παυθεί από το αξίωμά του.
Κατά την διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας ο Δημήτρης Θωμάς είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:


Με τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας ξεκινά η νέα δημοτική περίοδος.
Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως επικεφαλής τους, έχουν δώσει όρκο για μια γόνιμη, εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση.
Στην προεκλογική περίοδο είναι αλήθεια ότι ειπώθηκαν πολλά …..
Κυρίαρχο σύνθημα από τη μεριά της Συμπολιτείας ήταν το ότι και να εκλεγώ Δήμαρχος δεν θα μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντα μου εξ αιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν απέναντί μου. Εκκρεμοτήτων που προέκυψαν μετά από την πληθώρα των μηνύσεων και των καταγγελιών που έλαβαν χώρα από την Διοίκηση του Δήμου την προηγούμενη Δημοτική περίοδο.
Όμως το δίκαιο και το αληθινό έχουν από τη φύση τους μεγαλύτερη δύναμη από το αναληθές και το άδικο.

Με πρόσφατη απόφασή τους οι δικαστικές αρχές, με βούλευμά τους, προέβησαν σε άρση των περιοριστικών όρων που μου είχαν επιβληθεί. Βάζοντας έτσι τέρμα στα έντονα σενάρια που αναπτύσσονταν προεκλογικά ότι δεν θα είχα το δικαίωμα να παρίσταμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκλεγμένο μέλος. Σενάρια που κατά τη γνώμη μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη είμαι εδώ και εγώ, μαζί με εσάς, έτοιμος να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το 49,5% των συνδημοτών μας στις εκλογές που πέρασαν.
Απέναντι σε αυτούς τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι δεσμεύσεις του συνδυασμού μας ισχύουν στο ακέραιο.
Τα 5 χρόνια που πέρασαν ήταν κατά την γνώμη μας διχαστικά και αντιενωτικά, παράδειγμα προς αποφυγήν.
Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είχαν σχεδόν διαρκώς την μορφή λαϊκών δικαστηρίων.
Ένα γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην προκύψουν ουσιώδη αποτελέσματα από την λειτουργία του Δήμου για τον τόπο μας.
Εξάλλου η Ιστορία μας διδάσκει ότι η επιλογή της πόλωσης, της διχόνοιας και της μόνιμης αντιπαράθεσης επί παντός επιστητού, είναι από τη φύση τους καταστρεπτικές επιλογές.
Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεσμευτούμε όλοι μας ότι θα κάνουμε μια νέα αρχή.
Καλώ και εγώ από την μεριά μου όλους τους συναδέλφους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των τοπικών Συμβουλίων, να αφήσουμε πίσω τα άσχημα της 5ετίας που πέρασε. Να διανύσουμε μία νέα Δημοτική περίοδο στην οποία κυρίαρχα θα είναι αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Ας προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας ειλικρινά για το καλύτερο αυτού του τόπου τον οποίο επιλέξαμε να υπηρετούμε.
Εκφράζοντας θεσμικά ο καθένας μας τις απόψεις του. Με τον σεβασμό να επικρατεί στις μεταξύ μας συνεργασίες και συμπεριφορές. Κινούμενοι με ειλικρινή ενωτική διάθεση.
Με γνώση και σοβαρότητα, δίχως φωνές και αποκλεισμούς ας σταθούμε όλοι μας στο ύψος της ευθύνης που λάβαμε ο κάθε ένας από εμάς με την ψήφο των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.
Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεσμευόμαστε ότι θα το πράξουμε.
Ότι θα επιτελέσουμε στο ακέραιο τον ρόλο που οι δημότες μάς ανέθεσαν.
Με ακράδαντη πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο σας κύριε Μπουραντά.
Ευχή μας και επιθυμία μας να φροντίσουμε όλοι μας να επικρατήσει η ενότητα.
Ευχές σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, σε όλα τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και στους εργαζόμενους, τα διαχρονικά θεμέλια του Δήμου, για καλή δύναμη και για μια παραγωγική θητεία.
Να είστε και να είμαστε όλοι μας πάντα άξιοι και υγιείς να υπηρετούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος του Δήμου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *