evialead.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Φασιστική γιάφκα ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου – Απαιτούνται πρωτοβουλίες για ν’ αποκατασταθεί η ηρεμία και η Δημοκρατία

Γράφει ο Κοσμάς Σορόπουλος

Είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας, ο οποίος σπαράζεται από εμφύλιο πόλεμο όσον αφορά τα δημοτικά πράγματα. Είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας στον οποίο λαμβάνουν χώρα ακραίες (λεκτικά) φασιστικές συμπεριφορές, που έχουν να κάνουν με την ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης και την λεκτική της αποδόμηση, ακόμη και με ύβρεις ή ψέματα. Πρόκειται για το μοναδικό ίσως Δήμο της χώρας, του οποίου οι πολίτες είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα, διχασμένοι, με κάποιους από αυτούς, οι οποίοι είναι επηρεπείς σε φασίζουσες συμπεριφορές, να τις εκφράζουν ενίοτε (ως και συστηματικά) μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εντείνοντας την ρήξη και τον διχασμό των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα) οι αντικειμενικοί παρατηρητές είδαν, όχι αντιπαράθεση επιχειρημάτων και σχεδίων για το Δήμο αλλά κυρίως συνθήματα τα οποία αφορούσαν τον αντίπαλο και προσπαθούσαν να τον πλήξουν σε προσωπικό επίπεδο, έως και να τον διαλύσουν προσωπικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, ηθικά.
Είδαμε ανθρώπους, οι οποίοι εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις, να αποδομούνται με ψέματα και να τους προσάπτονται ενέργειες τις οποίες ποτέ δεν είχαν κάνει. Είδαμε επίσης ανθρώπους, οι οποίοι δραστηριοποιούντο επαγγελματικά, να δέχονται αναίτιες επιθέσεις, ακόμη και προληπτικού τύπου (Δηλαδή, μην πεις αυτό που σκέπτεσαι γιατί θα δεις τι θα πάθεις)
Ακόμη και αυτό το άρθρο, το οποίο προαναγγέλθηκε με τον τίτλο ακριβώς που δημοσιεύεται τώρα, κάποιοι, επειδή δεν γνώριζαν το περιεχόμενό του και ενδεχομένως φοβούμενοι ότι τους αφορά, λειτούργησαν προληπτικά, προσπαθώντας να αποδομήσουν τον υπογράφοντα Κοσμά Σορόπουλο, χωρίς καν να έχουν την υπομονή να δουν το περιεχόμενο του άρθρου.
Θεωρούμε ότι όλες οι φασιστικές συμπεριφορές, οι οποίες χαρακτηρίζουν το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ως τόπο «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού» και με τον μετατρέπουν σε φασιστική γιάφκα, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.
Οι υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν να εκδικαστούν στη Δικαιοσύνη, πρέπει ν’ αποτελούν αντικείμενο της Δικαιοσύνης και μόνο και να μην απασχολούν τους πολίτες με «καταδικαστικές αποφάσεις» εναντίον του ενός ή του άλλου οι οποίες …εκδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από blogs και sites του διαδικτύου.
Θεωρούμε επίσης πως, σε συνεννόηση, οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων, μπορούν να περιφρουρήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην επιτρέψουν την έκφραση τέτοιων συμπεριφορών στις συνεδριάσεις, με το δεδομένο ότι υπάρχουν αξιόλογοι εκλεγμένοι σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλότητα και τη Δημοκρατία.
Διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετατραπεί ο χώρος των συνεδριάσεων σε ρινγκ στο μέλλον, εάν τέτοιου είδους απόψεις και πρακτικές παρεισφρήσουν στις συνεδριάσεις.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όσο είναι ακόμη νωρίς και θεωρούμε πως η συνεννόηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, που είναι απόλυτα εφικτή, μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα πριν πάρει διαστάσεις. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος μέσα στην τετραετία, κάποιοι πολίτες που έχουν φασίζουσες συμπεριφορές και λειτουργούν ως γιάφκα (κλειστού τύπου με στόχο την αποδόμηση των αντιπάλων), να σπείρουν τόσο μεγάλο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες ώστε να εξωθηθούν σε ακραίες συμπεριφορές με ανυπολόγιστα αποτελέσματα.
Θεωρούμε πως τόσο ο Δήμαρχος Θ. Μπουραντάς όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων κκ Θωμάς, Θαλασσινού και Κέκης, πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να βρουν τρόπους να πέσουν οι τόνοι, ν’ αφήσουν την Δικαιοσύνη να εκδώσει τις όποιες αποφάσεις της και να συνεργαστούν για το καλό του τόπου τους. Διαφορετικά η φασιστική γιάφκα στα διοικητικά όρια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, θα μεγαλώνει, καταστρέφοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και κάθε δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *