Σοβαρές καταγγελίες κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΝΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» του Σαββάτου, έχουν ήδη φτάσει σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην προέδρου του ΟΛΝΕ , τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και στο ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην Πρόεδρος απομακρύνθηκε από την ηγεσία του Οργανισμού το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο, ποτέ δεν έπαψε να επηρεάζει τα δρώμενα στον Οργανισμό συγκρουόμενος με τον σημερινό πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την καταγγελία είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα στον ΟΛΝΕ σε συνεργασία με Συνδικαλιστή και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, εξ αιτίας αυτής της κατάστασης δεν τηρείτο η διαδικασία εκφόρτωσης και απόδοσης τελών, ενώ δεν πραγματοποιείτο κανένας έλεγχος στα λιμάνια της Ευβοίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα της τάξεως του 1.400.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως αναφέρει επίσης η εφημερίδα, κατά την περίοδο διοίκησης του κου Τσέργα, όλοι οι απολογισμοί, μηνιαίες καταστάσεις που στέλνονταν στα Υπουργεία ήταν ψευδή.
Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά για την σύμβαση με τον ΑΚΤΩΡ καθώς επίσης και για την παραχώρηση αρκετών στρεμμάτων σε ανάδοχο για την λειτουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων σε πολλά λιμάνια της Ευβοίας. Μάλιστα, ενώ στην σύμβαση προβλεπόταν η διαμόρφωση του χώρου με ευθύνη του αναδόχου, τελικά τα χρήματα πλήρωσε ο Οργανισμός και μάλιστα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Επί χρόνια μάλιστα, ο ΟΛΝΕ δεν είχε τιμολογήσει τον ανάδοχο για να πάρει του έσοδα που του αναλογούν, κάτι που έκανε αναδρομικά το 2017 ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι, κατά την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης όλοι οι διαγωνισμοί για έργα είχαν εκπτώσεις 1-2%, ενώ επί σημερινής διοίκησης οι εκπτώσεις φτάνουν έως και 33%.
Σύμφωνα επίσης με την καταγγελία, αρκετοί κατάπλους πλοίων δεν δηλώνονταν και δεν καταχωρούνταν στα έσοδα του Οργανισμού, ενώ δεν εισπράττονταν ενοίκια από τα καταστήματα που μισθώνει ο ΟΛΝΕ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός παρουσίασε ζημιές το 2015 και το 2016, ενώ το 2017 (επί νέας διοίκησης Ανδρέα Παπανδρέου) παρουσίασε κέδρη 1.230.000 ευρώ.
Η καταγγελία έχει φτάσει στις αρμόδιες αρχές και ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αποδεικνύονται τα καταγγελλόμενα ώστε ν’ ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *