Κινητοποίηση εργαζομένων εχθές, Πέμπτη στη Χαλκίδα

Κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χαλκίδα από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη  τη χώρα. Το παρόν έδωσαν εργάτες από εργοστάσια της περιοχής, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, συνταξιούχοι.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νηρέα Σπύρος Λοξός. Αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό περιεχόμενο της ανάπτυξης για όλους που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ, το οποίο συμπυκνώνεται στο λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, συνέχεια του αντεργατικού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης αξιοποιώντας την πείρα και την επιτυχία των προηγούμενων απεργιακών μαχών. 

Αναφορά έγινε και στη  κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και το ρόλο που είχε η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, σαμποτάροντας τις προηγούμενες απεργίες. Παράλληλα αναδείχθηκε συνολικά η ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να έχει περιεχόμενο τις ανάγκες των εργαζομένων γι’ αυτό και αποδόθηκαν ευθύνες και στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΜΕΙΣ στο εργατικό κέντρο Εύβοιας για τη στάση τους, που είναι εμπόδιο στη  οργάνωση της Εργατικής Τάξης στην περιοχή.

Η ομιλία αναφέρθηκε στα λαϊκά προβλήματα στην  Εύβοια, ‘όπως το Νοσοκομείο, η κατάσταση στο πρώην ΤΕΙ, τα προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε η δίωξη του συνδικαλιστή πυροσβέστη Κώστα Κέκη, επειδή μίλησε για τις ελλείψεις στην πυροσβεστική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *