Δεύτερη ξενάγηση των παιδιών από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Εχθές Κυριακή ήταν η σειρά της δεύτερης ομάδας να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους, τις πηγές της Αρέθουσας, τους δυο Πύργους στο Μύτικα και το Λήλαντα ποταμό. Σταθήκαμε πιο τυχεροί αυτή την Κυριακή αφού ο καιρός ήταν σύμμαχος και απολαύσαμε τη λιακάδα, παρά το δυνατό βοριά. Πρώτη στάση ο αρχαιολογικός χώρος πίσω από τα ΚΤΕΛ Ευβοίας, για ακόμη μια φορά άψογη η Αρχαιολόγος κυρία Αμαλία Καραπασχαλίδου που ξενάγησε τα παιδιά, που έκπληκτα την άκουσαν να περιγράφει την αρχαία Χαλκίδα, το αρχαίο λιμάνι στην περιοχή του σημερινού Αγίου Στεφάνου, τις κοινές θεότητες με χώρες της εγγύς ανατολής, όπως στη Συρία και ότι στις ανασκαφές της περιοχής έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες οστρακοειδών, τα οποία οι Χαλκιδείς κατανάλωναν από αρχαιοτάτων χρόνων σε μεγάλες ποσότητες, πράγμα που συμβαίνει μέχρι και σήμερα, αν και κοντεύουμε να τα εξαντλήσουμε!!!
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στις πηγές της Αρέθουσας, όπου μας περίμενε ο κύριος Κώστας Μπαϊρακτάρης και μας μίλησε και για τις αποικίες της Χαλκίδας στην Κάτω Ιταλία και Σικελία, όπου και εκεί την Αρέθουσα την τιμούσαν ως Θεότητα. Όμως ο κύκνος, οι πάπιες κι ένα μικρό γατάκι στο τέλος τράβηξαν την προσοχή των παιδιών.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τους δυο Πύργους στο Μύτικα, κι από εκεί ψηλά αγναντέψαμε το Ληλάντιο πεδίο, όπου εκτός από τα μνημεία της περιοχής η προσοχή των παιδιών στράφηκε στα μανιτάρια, τις ίριδες και στις κηρήθρες που βρήκαν.
Τελευταίος σταθμός ο Λήλαντας ποταμός, όπου για λίγο γίναμε κι εμείς παιδιά, Δάσκαλοι και Συνοδοί!!! Απάνεμη η κοίτη του ποταμού, γλυκιά η ζέστη του μεσημεριού, κατεβήκαμε με προσοχή και μαζέψαμε πηλό και άμμο για τις κατασκευές των παιδιών στο Εργαστήρι. Αλλά για πότε πετάχτηκαν παπούτσια και κάλτσες κι άρχισε παιχνίδι τρελό ούτε που το καταλάβαμε. Μόνον που ο χρόνος κυλά γρήγορα κι έπρεπε να γυρίσουμε.
Για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε την κυρία Αμαλία Καραπασχαλίδου, τον κύριο Κώστα Μπαϊρακτάρη τους Δασκάλους του Εργαστηρίου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό: Τον Γιώργο Ζαφειρίου, άψογος ως συντονιστής της ομάδας και ο έχων το γενικό πρόσταγμα, τον Κώστα Μίχαλο που τόσα χρόνια δίπλα στα παιδιά γίνεται ένα μαζί τους, τον Παναγιώτη Καλογιάννη, ο πανταχού παρόν και την Μαρία Ντάρλα εθελόντρια στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ.
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη Κυριακή την επίσκεψή μας στην Αυλιδία Αρτέμιδα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *