ΑΛΙΒΕΡΙ: «Πλημμύρισε το σπίτι μου με λύματα και οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα»

Από τις 10:15′ το πρωί είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα ακαθάριστα φρεάτια αποχέτευσης, ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να μην πλημμυρίσει για μια ακόμη φορά το σπίτι του. Ωστόσο, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα, στις 5:15 το απόγευμα, το υπόγειο του σπιτιού του να γεμίσει λύματα και να καταστραφεί ολόκληρη η οικοσκευή της κόρης του που ήταν αποθηκευμένη εκεί.

Το περιστατικό καταγγέλλει στο evialead.gr ο δάσκαλος Γιάννης Σύρος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται στον περιφερειακό του Αλιβερίου. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το ίδιο πρόβλημα και αρμόδιοι το γνώριζαν. Αιτία είναι ότι, το σπίτι του έχει χαμηλή υψομετρική διαφορά με το δίκτυο, τα φρεάτια μένουν ακαθάριστα, ενώ πρόσφατα συνδέθηκαν στο δίκτυο και τα λύματα του Αγίου Λουκά, με αποτέλεσμα ο όγκος των λυμάτων να αυξηθεί.

«Από τις 10:15΄το πρωί έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ, ζητώντας να στείλουν ένα βυτιοφόρο ν’ αποφράξει τα φρεάτια καθώς είναι θέμα χρόνου να πλημμυρίσει το σπίτι μου» δήλωσε ο κ. Σύρος στο evialead.gr και συμπλήρωσε: «Μου έφερναν διάφορες δικαιολογίες, προκειμένου να με πείσουν ότι δεν υπάρχει βυτιοφόρο διαθέσιμο. Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει το υπόγειο με λύματα και να καταστραφεί όλη η οικοσκευή της κόρης μου που είχαμε αποθηκεύσει εκεί».

Φωτογραφία αρχείου

2 thoughts on “ΑΛΙΒΕΡΙ: «Πλημμύρισε το σπίτι μου με λύματα και οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα»

  1. Μετά από προηγούμενη επίσκεψη της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. στην οικία του ίδιου για αντιμετώπιση συμβάντος εκτός του ότι τα όμβρια νερά καταλήγουν στον αγωγό αποχέτευσης (πράγμα που το οποίο απαγορευεται),στο σπίτι αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και ανεπιστροφη Βάνα

  2. Καταλαβαίνω την αγωνία του φίλτατου Ι Συρου αλλά δεν ξέρω για ποιους λόγους μας αδικεί με την καταγγελία του. Εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος μαζί με τον τοπικό σύμβουλο Προκόπη Αλέξη με την κακοκαιρία Ζηνοβία πήγαμε αμέσως με το τηλεφώνημά του στην οικία του Γ Σύρου και αμέσως την ίδια μέρα με την συνεργασία της ΔΕΥΑΚΑ δώσαμε προσωρινή λύση διότι όπως διαπιστώθηκε το όλο πρόβλημα ήταν υπαιτιότητα του ιδίου διότι δεν είχε τοποθετήσει αντεπίστροφο τάμπερ στο δίκτυό του έως το δίκτυο της αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚΑ Το πρόβλημα με την τωρινή κακοκαιρία παρουσιάστηκε πάλι διότι ο ίδιος δεν είχε μεριμνήσει να το διορθώσει. Παρόλα ταύτα πάλι όλοι μας είμαστε δίπλα του αλλά λόγω της εντονότερης κακοκαιρίας δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λόγω του προβλήματος του με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του με λύματα που δεν γινόταν να τα αποφύγουμε διότι όπως σας είπα δεν είχε ο ίδιος μεριμνήσει για την αποφυγή αυτού. Είμαι στη διάθεσή σας για όποια άλλη πληροφορία χρειαστεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *