ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: Ανακοίνωση

Νέε, εργαζόμενε, επαγγελματία, άνεργε, συνταξιούχε κάτοικε της περιοχής μας!

Η άθλια μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.–ΑΝ.ΕΛ (ακολουθώντας  τον  δρόμο των  προηγούμενων  μνημονιακών  κυβερνήσεων  του ΠΑΣΟΚ και  της  ΝΔ), απόλυτα υποταγμένη στους θεσμούς και στις εντολές των Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.  Ε.Κ.Τ. δανειστών και τραπεζιτών, ξεπούλησε και ξεπουλάει το δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο. Πειθήνια στις επιταγές και στα προαπαιτούμενα, μπροστά στην τρίτη αξιολόγηση, αψηφά προκλητικά το μακροχρόνιο μόχθο και τον αγώνα των ανθρώπων της εργασίας και προτιμά να τους ξεζουμίσει, ωφελώντας έτσι τους τραπεζικούς κολοσσούς, τα Funds και το μεγάλο Κεφάλαιο.

Εδώ και χρόνια, κράτος και θεσμοί μεθόδευσαν κι εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κρίση για να εξοντώσουν σε όλα τα επίπεδα τον κόσμο της εργασίας οδηγώντας τον στην ανεργία και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Φόρτωσαν νέους φόρους τους πολίτες, εντατικοποίησαν τους πλειστηριασμούς , για την κατοικία, ακόμα και την πρώτη, καθώς και την όποια περιουσία είχαν με κόπο αποκτήσει. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξαν το δρόμο για τις κατασχέσεις των λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες. Ήδη υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση των πλειστηριασμών, μάλιστα στα επόμενα τρία χρόνια προβλέπονται αρκετά περισσότεροι πλειστηριασμοί. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με το νομοθετικό πλαίσιο της θέσπισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που με ένα κλικ στον Η/Υ θα περνά η λαϊκή περιουσία στα απρόσωπα τοκογλυφικά funds.

Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχουν ήδη ξεπουλήσει τη δημόσια γη και περιουσία αξίας πολλών δις ευρώ (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, ενέργεια, πρώην δημόσιες υποδομές κ.λ.π.) αναμασώντας την αναπτυξιακή καραμέλα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Μαζί με τις περικοπές σε παιδεία, υγεία, συντάξεις και μισθούς, απελευθέρωσαν απολύσεις, κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα, αύξησαν όρια συνταξιοδότησης και συνεχίζουν να ποινικοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες, ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.

Αίτημα και διεκδίκηση των πρωτοβουλιών και της πρωτοβουλίας Χαλκίδας ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας (ακατάσχετο πρώτης κατοικίας και διαγραφή χρεών αφού με τις ανακεφαλοποιήσεις ήδη έχουν προπληρωθεί από το κοινωνικό σύνολο).

Ο αγώνας Πρωτοβουλίας Χαλκίδας κατά των πλειστηριασμών δε σταματά στη ματαίωση των πλειστηριασμών αλλά μαζί με τους πολίτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις διεκδικούμε την πρόσβαση στα δημόσια κοινά  και απολύτως αναγκαία αγαθά όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η υγεία, η παιδεία και η τροφή. Είναι θέμα πολιτισμού και αναγκαιότητας.

 

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
  • ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΒΑΡΑΤΑΣΗ 25) ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Random Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*