Κραυγή απόγνωσης από Χαλκιδέα: «Η διοίκηση του Επιμελητηρίου καταστρέφει τη ζωή μου»

Εργάστηκε στο Επιμελητήριο 20 χρόνια, καθώς ξεκίνησε την εργασία της το 1999. Αρχικά ήταν υπάλληλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και από το 2015 υπάλληλος του Επιμελητηρίου της Ευβοίας με 4ωρη απασχόληση.
Παρόμοιο εργασιακό καθεστώς (ήταν 8ωρης απασχόλησης) είχαν και δύο ακόμη συνάδελφοί της, οι οποίοι πλέον πληρώνονται κανονικά, ενώ για την ίδια, όπως καταγγέλλει, η πρόεδρος Παρασκευή Αγιοστρατίτη, κάνει αγώνα να την διώξει από το Επιμελητήριο, παρότι, στο παρελθόν, έχει συνταχθεί έγγραφο του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.
Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι η υπάλληλος παραμένει απλήρωτη από τον Αύγουστο, ενώ υπάρχει απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία πρέπει να πληρώνεται κανονικά. Η εργαζόμενη, η οποία έχει παιδί που σπουδάζει, βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση, καθώς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού της και παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να δαπανά αρκετά χρήματα στα δικαστήρια προκειμένου να βρει το δίκιο της.


Σύντομο ιστορικό της υπόθεσης


Η γυναίκα προσελήφθη στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών το 1999 με 4ωρη απασχόληση και παρείχε τις υπηρεσίες της έως τον 11ο του 2015 όταν μεταπήδησε στο Επιμελητήριο. Στο ίδιο καθεστώς, δηλαδή υπάλληλοι ομοσπονδιών που μεταπήδησαν στο Επιμελητήριο βρίσκονταν 6 ακόμη υπάλληλοι (δύο ακόμη από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και οι υπόλοιποι από άλλους φορείς).
Σε έγγραφο του επιμελητηρίου του 2018 γίνεται αναφορά σε αυτούς τους υπαλλήλους και τονίζεται ότι εργάζονται αποκλειστικά για το Επιμελητήριο πλέον, καλύπτοντας τις ανάγκες του.
Στις 20/3/2019 το επιμελητήριο κοινοποίησε απόλυση στους 3 υπαλλήλους που προέρχονταν από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να τους πληρώνει λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ένα μήνα μετά όμως, η γυναίκα διαπίστωσε ότι μόνο η δική της απόλυση είχε ανέβει στο «Εργάνη» και όχι των άλλων δύο υπαλλήλων οι οποίοι είναι πλήρους απασχόλησης και σίγουρα τα έξοδα μισθοδοσίας τους είναι μεγαλύτερα.
«Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας αλλά δεν τα κατάφερα. Στη συνέχεια απευθύνθηκα στην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παρασκευή Αγιοστρατίτη, η οποία μου απάντησε ότι κάτι θα γίνει, καθυστερώντας με, καθώς πίστεψα ότι πράγματι θα ασχολείτο με την υπόθεσή μου» δήλωσε η γυναίκα στο evialead.gr
Η εργαζόμενη κατέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να διασφαλίσει τη δουλειά της και στις 25/7/2019 εκδόθηκε προσωρινή απόφαση σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία πρέπει να πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά της και να αμοίβεται κανονικά.
«Την Δευτέρα 29/7 πήγα στη δουλειά μου και μου είπε η διευθύντρια ότι έχει εντολή από την πρόεδρο να με στείλει στον 4ο όροφο, στην Ομοσπονδία, εκεί δηλαδή που εργαζόμουν παλαιότερα. Με έβαλαν σε μία άθλια αίθουσα, δίπλα σε τουαλέτες καθώς τα γραφεία της Ομοσπονδίας τα βρήκα κλειδωμένα και καθόμουν εκεί ώρες χωρίς αντικείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.
Στις 20/11/2019, επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η γυναίκα σε βάρος του επιμελητηρίου, ωστόσο, από το Επιμελητήριο ζητήθηκε επίσπευση της εκδίκασης για τον Οκτώβριο: «Αυτό έγινε γιατί στις 15/11/2019 συμπλήρωνα 4ετία στην εργασία μου στο Επιμελητήριο και ήθελαν να μην προλάβω να υπαχθώ στην ευεργετική μοριοδότηση που ορίζει ο Νόμος» είπε η εργαζόμενη στο evialead.gr
Τελικά, η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε στις 20/11 και αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Μέχρι τότε ίσχυσε και η προσωρινή απόφαση για την παρουσία της στην εργασία της οπότε στην συνέχεια δεν ξαναπήγε στην «σκοτεινή αίθουσα δίπλα στις τουαλέτες ώστε να κάθεται εκεί χωρίς αντικίμενο». Συμφωνα με την προσωρινή απόφαση η γυναίκα έπρεπε να παραμένει στη θέση της και να πληρώνεται έως το Νοέμβριο, ωστόσο, η ίδια παραμένει απλήρωτη από τον Αύγουστο, δεν της έχουν δοθεί μισθοί και δώρα και η ίδια με τον σύζυγό της βρίσκονται σε απόγνωση, αφού έχουν παιδί που σπουδάζει και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά του.
Στις 16/1/2020 εκδικάστηκε και η αγωγή της εργαζόμενης, οπότε και σε αυτή την περίπτωση βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης.
«Η ζωή μας έχει καταστραφεί στην κυριολεξία. Έχουμε παιδί που σπουδάζει και αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες για να το συντηρήσουμε. Τα δικά μου χρήματα, τα οποία δεν ήταν πολλά, χρησιμοποιούντο για την στήριξη του παιδιού. Σήμερα δεν υπάρχουν, παραμένω αναιτιολόγητα απλήρωτη από τον Αύγουστο, έχω ξοδέψει πολλά χρήματα στα δικαστήρια και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, το Επιμελητήριο επιδεικνύει αυτή την πρωτόγνωρη εκδικητική συμπεριφορά εναντίον μου» δήλωσε η ίδια στο evialead.gr.
Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Επιμελητηρίου, καθώς έχουμε στην διάθεσή μας και την μαρτυρία της γυναίκας αλλά και όλα τα σχετικά έγγραφα που στηρίζουν τους ισχυρισμούς της.

Δημήτρης Ανδρέου: Είναι άδικη η μεταχείριση που επιφύλαξαν στην εργαζόμενη


Μιλώντας στο evialead.gr ο δικηγόρος της εργαζόμενης Δημήτρης Ανδρέου, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Θεωρώ ότι είναι άδικη η μεταχείριση που επιφύλαξαν στην υπάλληλο. Αναρωτιέμαι εάν οι λόγοι της απόλυσης είναι οικονομικοί, όπως αρχικά έλεγαν ή εάν οφείλονται σε αυτό το οποίο όψιμα ισχυρίστηκαν, ότι δήθεν δεν μπορούσε ν΄ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.
Το ζήτημα είναι ότι, ούτε με την προσωρινή διαταγή συμμορφώθηκαν (δεν της καταβλήθηκαν οι μισθοί από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο), ούτε και η εργασία την οποία κλήθηκε να κάνει μετά την προσωρινή διαταγή ήταν η ίδια με το αντικείμενό της, αφού ουσιαστικά, την απομόνωσαν σ’ ένα χώρο της Ομοσπονδίας χωρίς υπολογιστή και χωρίς αντικείμενο δουλειάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *