Φυλακές Χαλκίδας: Αμφιβολίες για την μεταφορά των φυλακών εκτός πόλης

Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα ενημέρωσε το σώμα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας, για την συνάντηση που έγινε στην Αντιπεριφέρεια και στην οποία συζητήθηκε η μεταφορά των φυλακών σε έκταση της Μητρόπολης στο Πέι Δοκού, την οποία προτίθεται να παραχωρήσει η Μητρόπολη για το σκοπό αυτό.
Η Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 600 ατόμων με όλες τις προϋποθέσεις. Παράλληλα ζητήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο να κρατούνται στις φυλακές Χαλκίδας μόνο καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, κάτι που αντιμετωπίστηκε θετικά.
Ο Χρήστος Παγώνης ξεκαθάρισε ότι η μεταφορά των φυλακών είναι αναγκαία, επισήμανε όμως ότι εδώ και 50 χρόνια αποτελεί θέμα συζήτησης χωρίς να επιλύεται. Ζήτησε να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση για το θέμα και να μην αντιμετωπίζεται ως πυροτέχνημα που σύντομα θα σβήσει.
Ο Τάσος Καλαθέρης θεώρησε αδιανόητο το γεγονός ότι «ξύπνησε» ένα πρωί η Γ.Γ. του Υπουργείου και ήρθε στη Χαλκίδα να λύσει το πρόβλημα. Τόνισε δε ότι στο Πέι Δοκού υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι και δεν αποκλείεται να έχουμε τα ίδια προβλήματα με το νέο νοσοκομείο.
Επισήμανε επίσης ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Χαλκίδας, κάτι που έγινε και με το Διοικητήριο.
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης είπε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ανάδειξη του προβλήματος αλλά πρέπει να δούμε εάν υπάρχει ταμείο (χρήματα) και εάν μπορούν πράγματι να γίνουν οι φυλακές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *