Ριτσώνα Νο2: Έδιωξαν καθηγητή ιατρικής του Harvard !!!

Συνεχίζουμε για δεύτερη ημέρα τις αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα (εδώ το προηγούμενο άρθρο)
Καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Harvard, ο Ribhi Hazin εξέφρασε την πρόθεση να έρθει στη Ριτσώνα μαζί με την ομάδα του, να εξετάσουν τους πρόσφυγες Δωρεάν, να δωρίσουν φαρμακευτικό υλικό αξίας 10.000 ευρώ και να δωρίσουν επίσης ένα λυόμενο ιατρείο. Η προσφορά του ήταν εξαιρετική, ωστόσο, η διοίκηση της δομής φιλοξενίας αρνήθηκε την προσφορά του και μάλιστα με κάθετο τρόπο, γιατί «δεν χρειάζεται τίποτα»
Το πάρτι του …εθελοντισμού
Δύο ακόμη περιπτώσεις «εθελοντών» οι οποίοι βρήκαν τη χαρά τους στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, παρουσιάζουμε σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο evialead.gr


Περίπτωση πρώτη

Απόσπασμα από την καταγγελία στο evialead.gr


«Μια άλλη καλή κυρία που βρήκε τον μήνα που τάιζε τους 12. Ένα σκασμό εράνους έκανε (και ίσως να κάνει ακόμη) για να νοικιάζει σπίτια για τις έγκυες προσφυγοπούλες της Ριτσώνας. Καλό και άγιο αυτό που έκανε, αλλά πόσα μάζευε και πόσα μοίραζε δεν επιτρεπόταν να ρωτήσουμε. Πόσο πλούσια έπρεπε να είναι για να έρχεται από την Αγγλία στην Χαλκίδα κάθε δεκαπενθήμερο; Αυτή η καλή κυριούλα φρόντισε την σκηνή για είκοσι άτομα που χάρισε ο Rando Wagner για τους Ανεξάρτητους Εθελοντές της Ριτσώνας να την ιδιοποιηθεί και να την μοιράζεται με κάποια ΜΚΟ! Η ίδια κυριούλα μαζί με την επόμενη που θα αναφέρω φρόντισαν να χαθεί μια προσφορά πάνω από 80000 Ευρώ σε τρόφιμα και ρουχισμό για το Ραμαζάνι.»


Περίπτωση δεύτερη

Απόσπασμα από την καταγγελία στο evialead.gr


Η επόμενη κυρία όμως είναι η υπ’ αριθμόν ένα επαγγελματίας των εράνων. Πρώην σε πολλά και διάφορα καμπς που την έκαναν διαβόητη και ιδιαιτέρως αντιπαθή σε ανθρώπους που βοηθούν τους πρόσφυγες. Όποιος την παρακολουθήσει κάνει διδακτορικό στην ερανολογία: Κάνουμε έρανο για δέκα κιλά ψωμί, μας δίνουν 100 Ευρώ, εμείς όμως παίρνουμε όσα στέλνουν τζάμπα οι καλοί άνθρωποι και δηλώνουμε πως ξοδέψαμε τα χρήματα για να αγοράσουμε το ψωμί. Φυσικά τα 100 Ευρώ μένουν στην τσέπη μας. Την τακτική της κυρίας αυτής γνώριζε ο Shaffat Hussain ο οποίος έστειλε μέσω Π. Κόκκαλη 50 κούτες υπό έναν όρο: Να μοιραστούν τα αγαθά τέντα-τέντα και να μην πέσουν στα χέρια της κυρίας. Και ενώ οι 50 κούτες βρίσκονται στην αποθήκη της Αρετής Μελισσάρη που την παραχώρησε με όλη της την καρδιά, οι υπεύθυνοι του καμπ της Ριτσώνας απαγορεύουν το τέντα-τέντα μοίρασμα και απαιτούν να παραδοθούν τα πάντα στην κυρία-ερανοι-να-φάνε-και-τα-εγγόνια-μας. Η συνέχεια θλιβερή… διαταγή από τους βουλευτές των Εμιράτων να φορτωθούν τα αγαθά για το καμπ της frontex της Θες/νίκης. Εκεί πήγαν και δυο ολοκαίνουργα learning centers σε λυόμενα που ετοίμαζε να στείλει ο Shaffat για την Ριτσώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *