Ζητούν να κηρυχτούν παράνομες οι εκλογές στην Εταιρία Πολιτισμού Χαλκίδας

Η αγωγή ακύρωσης κατατέθηκε ενάντια στην Εταιρία Πολιτισμού Χαλκίδας όπως αυτή εκπροσωπείται από την πρόεδρο Παρασκευή Αγιοστρατίτη.

Πέντε μέλη κατέθεσαν αγωγή ακύρωσης στο μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας


Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Πολιτισμού Χαλκίδας, σύμφωνα με την αγωγή ακύρωσης που έχουν καταθέσει 5 μέλη της, ενάντια στην Εταιρία Πολιτισμού και την πρόεδρό της Παρασκευή Αγιοστρατίτη (η οποία είναι και πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ευβοίας)
Στην αγωγή τους, οι προσφεύγοντες, επικαλούνται 9 λόγους ακυρότητας με τον σημαντικότερο ναι είναι ότι στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιο, από τους 105 που ψήφισαν, οι 62 δεν ήταν καν μέλη του σωματείου!!!
Αναφερόμενοι στο ιστορικό της υπόθεσης, οι ενάγοντες, τονίζουν ότι το προηγούμενο Δ.Σ λειτουργούσε παρανόμως, καθώς κάποια μέλη του είχαν παραιτηθεί και τα υπόλοιπα, αντί να προχωρήσουν σε εκλογές συνέχιζαν να λαμβάνουν αποφάσεις συνεδριάζοντας σε …καφετέριες και αύλειους χώρους!!!
Μάλιστα, αντί να προκηρύξουν άμεσα εκλογές, αφού είχαν μείνει 3 ή 4 μέλη στο Δ.Σ προκήρυξαν εκλογές μετά τη λήξη της θητείας τους, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό. Ωστόσο και κατά τη διαδικασία των εκλογών έγιναν διάφορες «μαϊμουδιές» προκειμένου να «μαγειρευτεί» το αποτέλεσμα.
Δηλαδή, ενώ το καταστατικό προβλέπει ότι για να γίνει κάποιος μέλος στην εταιρία πρέπει να υποβάλλει αίτηση η οποία να εγκριθεί από το Δ.Σ., την ημέρα των εκλογών εμφανίστηκαν 62 άτομα, έκαναν επί τόπου αίτηση μέλους και ψήφισαν, ενώ αυτό απαγορεύεται. Κάποιοι μάλιστα έφεραν μαζί τους εξουσιοδοτήσεις από τρίτους και αφού υπέβαλλαν αίτηση για να γίνουν μέλη και πλήρωναν το 10ευρο για κάθε αίτηση, στη συνέχεια ψήφιζαν δύο και τρεις φορές!!! Επίσης κάποιοι έγιναν μέλη και στην εφορευτική επιτροπή χωρίς καν να είναι μέλη της Εταιρίας Πολιτισμού Χαλκίδας!!!


Το ιστορικό της υπόθεσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές στις 22/5/2016 αποτελούσαν οι:
Πρόεδρος: Σόνια Σπανού
Αντιπρόεδρος: Παρασκευή Αγιοστρατίτη
Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Καρατζάς
Ταμίας: Νίκη Βάσαλου
Σύμβουλοι: Βαγγέλης Τσότζολας, Ελένη Αφεντάκη και Κώστας Μανάρας.
Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέχτηκαν:
Δημήτρης Καρβέλης
Κυβέλη Ζάχου
Παναγιώτα Καπάκα


Λίγους μήνες μετά, λόγω διαφωνιών, παραιτήθηκαν οι: Ευάγγελος Τσότζολας, Νίκη Βασάλου και Ελένη Αφεντάκη. Μάλιστα οι ενάγοντες πληροφορήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε παραιτηθεί και η κα Αγιοστρατίτη, χωρίς όμως αυτό να πιστοποιείται από κάποιο επίσημο έγγραφο παραίτησης. Εξ αιτίας αυτού του λόγου θα έπρεπε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να γίνουν εκλογές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο Δ.Σ.


Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε και μάλιστα, στις 3/9/2018 το Δ.Σ αποφάσισε παράνομα την συμμετοχή (ιδρυτικό μέλος το σωματείο) στον εμπορικό και κερδοσκοπικό συνεταιρισμό: ΕΥΒΟΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ με διακριτικό τίτλο ΕΥΒΟΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, παρότι η Εταιρία Πολιτισμού είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μάλιστα, η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε από το Δ.Σ με αποτέλεσμα να είναι η εταιρία μέλος και μάλιστα ιδρυτικό σε μια κερδοσκοπική επιχείρηση, ενάντια στους σκοπούς της που είναι πολιτιστικοί και μη κερδοσκοπικοί, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καθόλου τα μέλη της!!!


Ακολούθησαν οι εκλογές στις 27/6/2019 τις οποίες προκήρυξε το Δ.Σ και οι ενάγοντες θεωρούν ότι δεν είχε τέτοιο δικαίωμα αφού η θητεία του είχε λήξει, στις οποίες εκλογές ψήφισαν παράνομα 62 άτομα με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.
Το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις εκλογές αυτές αποτελείται από τους:
Γιάννη Ζήκο, Βούλα Αγιοστρατίτη, Μίνα Βαμβακού, Ιωάννη Μητράκη, Σόνια Σπανού, Νίκο Καρατζά και Κώστα Μανάρα. Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Δημήτρης Καρβέλης, Πέτρος Γίγας και Ιάσων Καρβέλης.


Τα μέλη της Εταιρίας Πολιτισμού που κατέφυγαν στο δικαστήριο και ζητούν την ακύρωση των εκλογών, καθώς φυσικά και την ακύρωση συμμετοχής της Εταιρίας στην κερδοσκοπική επιχείρηση είναι: Αικατερίνη Κουκουράκη, Βασιλική Κουλοφούτου, Παναγιώτα Καπάκα, Κυβέλη Ζάχου και Ιάσονας Καρβέλης.

Για την υπόθεση αναμένεται αυτές τις ημέρες η έκδοση απόφασης του δικαστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *