Θ. Ζεμπίλης: Προέχει η βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, με την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων(video).

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από τον Δήμαρχο κ Γ. Ψαθά, έδωσε το παρών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με θέμα την λειτουργία της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής εταιρεία «ΛΑΡΚΟ». Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του, ο κ. Ζεμπίλης επικεντρώθηκε σε δύο βασικά ζητήματα, στο ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας και, το σημαντικότερο, ότι πρέπει αν διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μάλιστα όρους.

Αρχικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης, καθώς αποτελεί μια από τις τελευταίες παραγωγικές μονάδες αυτής της κλίμακας στον νομό, με τεράστια οικονομική και κοινωνική συμβολή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Αποτελεί μάλιστα μέρος του πλούτου της χώρας, όχι μόνο για τα λατομεία και τα μεταλλεύματα της, αλλά το κυριότερο για το εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο κ. Ζεμπίλης συνέχισε αναφέροντας ότι η ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή συσσωρευμένα προβλήματα, για τα οποία υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, ενώ κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο παρατηρήθηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Όλα αυτά πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω κρατικής επιχορήγησης, αφού, εκτός από το ότι ο «εναγκαλισμός» με το Δημόσιο μόνο επιζήμιος μπορεί να είναι, δεν το επιτρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Οπότε η λύση πρέπει να βρεθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις, με ένα ελκυστικό σχέδιο που θα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον υγιών επιχειρηματικών δυνάμεων. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει νέα προοπτική και να βρεθούν τα κεφάλαια που θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές και τον στόλο και θα εγγυηθούν την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε και αυτή να συνεχίσει την μεγάλη προσφορά της στην κοινωνία. Κλείνοντας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι βασικό ζητούμενο είναι μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, με εξασφαλισμένους αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζομένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *