25 Μαρτίου: Σχεδόν 200 χρόνια μετά, η Ελευθερία αποτελεί ακόμη το ζητούμενο!!!

Σχεδόν 200 χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821, η οποία έγινε προκειμένου ν’ αποκτήσουν οι Έλληνες την Ελευθερία τους και ακόμη αυτή η πολυπόθητη ελευθερία αποτελεί το ζητούμενο, αφού στην ουσία ποτέ δεν ήρθε.

Σήμερα, με τους Έλληνες κλεισμένους στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού, με τις Εκκλησίες κλειστές, με τους πολίτες να μην συμμετέχουν σε καμία εορταστική εκδήλωση, με κίνδυνο να εορταστεί το Πάσχα χωρίς να εορταστεί στην πραγματικότητα, η επέτειος μας δίνει τροφή για προβληματισμό.

Η Ελλάδα αλυσοδέθηκε επί σειρά ετών στα Μνημόνια, με την οικονομία της να είναι διαλυμένη.

Οι Έλληνες επίσης είναι αλυσοδεμένοι στους δανειστές, στις τράπεζες, στις εισπρακτικές εταιρίες και τώρα, στην απειλή της ασθένειας, η οποία τους έχει βάλει όλους μέσα στο σπίτι και για να μετακινηθούν χρειάζονται έγγραφη άδεια.

Έχει προηγηθεί μια σειρά ενεργειών, οι οποίες έχουν καταστείλει και το Εθνικό Φρόνημα αλλά και κάθε είδους αντίδραση, με τους πολίτες να είναι αλυσοδεμένοι στο άρμα των συστημικών ΜΜΕ που καθορίζουν απόλυτα τον τρόπο σκέψης τους και τις ενέργειές τους, σιγοντάροντας κάθε μορφή εξουσίας η οποία έχει τη δυνατότητα να ταΐσει τα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα, δηλαδή με χρήμα των πολιτών. Στην ουσία, οι πολίτες πληρώνουν για να τους κοιμίζουν τον ύπνο του δικαίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες και υπό τη σκιά του φόβου που πλανάται από τον αόρατο ιό, σήμερα, το μόνο που τους μένει είναι να στολίσουν τα μπαλκόνια τους με Ελληνικές Σημαίες και να βγουν να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Αποτελεί και αυτό μια ένδειξη ότι ακόμη υπάρχουν, χωρίς όμως ν’ αποτελεί εχέγγυο ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο διηνεκές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *