ΕΛΜΕ Εύβοιας: Περί προαιρετικών μαθημάτων μέσα κατά τις διακοπές του Πάσχα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Επειδή γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων τόσο από Δ/ντές /ντριες σχολικών μονάδων όσο και από συναδέλφους/ισσες εκπαιδευτικούς, σχετικά με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και απεστάλη ή πρόκειται να αποσταλεί στα σχολεία, περί προαιρετικών μαθημάτων μέσα στις διακοπές του Πάσχα, σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του σχολείου, η έναρξη των μαθημάτων, οι διακοπές και οι αργίες, ρυθμίζονται με το ΠΔ79 άρθρο 3,παράγραφος 1. ως εξής:Τα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες:…. από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την παρασκευή του Διακαινησίμου». καθώς και με το ΦΕΚ 2005, Κεφ.Α. άρθρο 2 παρ. β:» Διακοπές Πάσχα, ορίζονται από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά».
Ως εκ τούτου καμία λειτουργία σχολείου, δια ζώσης, ή εξ αποστάσεως, υποχρεωτική ή προαιρετική δε δικαιολογείται κατά τις παραπάνω ημέρες.
Για παιδαγωγικούς λόγους επίσης οφείλουμε να επιτρέψουμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας αυτές τις ημέρες να ξεκουραστούν μαζί με τις οικογένειές τους.
Παρακαλούνται, ως εκ τούτου, οι Δ/ντές/Δ/ντριες των σχολικών μονάδων να μην προβαίνουν σε ανάλογο προγραμματισμό μαθημάτων.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα Γωγώ Μοσχολιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *