Χαλκίδα: Στα κάγκελα οι φιλόζωοι – Έγινε «έξωση» στα αδέσποτα της Αγοράς

Έξωση στα αδέσποτα ζώα της Αγοράς έκανε ο Δήμος Χαλκιδέων μετά από καταγγελία πολίτη και το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από πλευράς των φιλοζωικών σωματείων όσο και από πλευράς μεμονωμένων ατόμων.

Οι Εθελοντές υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά στην Αγορά ήταν αφημένα στην τύχη τους και με παρέμβαση των Εθελοντών Αδέσποτων Χαλκίδας (αριθμεί 12.000 μέλη στη σελίδα του Facebook), στειρώθηκαν, τους χορηγήθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τους χορηγείται καθημερινά τροφή από εθελοντές και ταυτόχρονα, δίπλα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης τοποθετήθηκαν κούτες προκειμένου να κοιμούνται εκεί και να προστατεύονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ξαφνικά, μετά από την καταγγελία πολίτη, οι κούτες μαζεύτηκαν σε ένα βράδυ με αποτέλεσμα τα σκυλιά της αγοράς να μην έχουν πλέον το σημείο όπου είναι φωλιά τους, να μην έχουν φαγητό και τροφή (εάν συνεχιστεί η «έξωση» καθώς ακόμη οι ζωόφιλοι τα φροντίζουν).

Το δεδομένο επίσης είναι ότι οι αντιδράσεις παίρνουν συνεχώς και μεγαλύτερη έκταση.

One thought on “Χαλκίδα: Στα κάγκελα οι φιλόζωοι – Έγινε «έξωση» στα αδέσποτα της Αγοράς

  1. Φιλοζωοι θα έπρεπε να είμαστε όλοι! Τα ζώα αποτελούν κομμάτι του οικοσυστήματος όπως και ο άνθρωπος το ίδιο. Όλα χρειάζονται για να υπάρχει ισορροπία. Ο άνθρωπος μόνος του δε θα μπορούσε και δε θα μπορέσει να υπάρξει. Η ύπαρξη των κυνοκομιων είναι ένα αναγκαίο κακό για τις χώρες που έχουν αδέσποτα τις χώρες δηλαδή που οι πολίτες εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους στο δρόμο και οι αρχές δε διαχειρίζονται το πρόβλημα όπως λέει ο νόμος (στείρωση φροντίδα και επαναφορά στο αστικό περιβάλλον που ζουν). Όταν το ζώο είναι επιθετικό πράγμα το οποίο συνήθως το προκαλεί ο κάκος ανθρωπος- βλέπε κακοποιηση-θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα δηλαδή κυνοκομειο. Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι πολλά κυνοκομεια είναι φυλακές με απαράδεκτες συνθήκες όπου απλώς κλείνονται τα ζώα για να ψοφίσουν αργά και βασανιστικά. Τα αδέσποτα της πλατείας πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας να μπουν μόνιμα κανονικά σπιτάκια για αυτά στη θέση των χαρτοκουτων. Είναι μοναδική ευκαιρια. Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους πολύ φιλικά ζώα που αγαπούν τον άνθρωπο και ξέρουν να το εκτιμούν όταν και αυτός τους φέρεται καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *